Gegrilde romaine sla met spicy kipsalade

De lente vraagt om nieuwe, frisse en wat lichtere, gezonde gerechten, waarbij we niets inleveren op smaak maar waarmee we straks wél lekkerder in dat nieuwe jurkje op het terras zitten. Dan kom je natuurlijk snel uit op salade’s, maar laat dat nu soms nét een tikje te saai zijn. Op zo’n moment biedt dit recept voor gegrilde romaine sla uitkomst. Gegrilde sla? Yep, helemaal zo gek nog niet. Wat zeg ik? Bijzonder lekker zelfs! De sappige, lichte grillsmaak die de gegrilde romaine krijgt is namelijk erg lekker. Sla zoals je sla nog niet eerder geproefd hebt. Daarnaast is het een creatieve manier van het presenteren van een salade. Nu hebben we de gegrilde sla geserveerd met een spicy kipsalade en een frisse honing-yoghurtdressing, maar je kunt er alle kanten mee op. 

Bekijk hieronder het gezonde, makkelijke recept. Serveer dit met wat sneetjes brood en hummus of een ander smeerseltje en je hebt een goede maaltijd te pakken. P.S. er volgt snel weer een lading nieuw recepten zoals je van ons gewend bent. Beloofd!

Benodigdheden:

  • 1 krop romaine sla
  • 1 gele paprika
  • 12 cherry tomaten
  • 75 gram mais
  • 1-2 bosuitjes
  • 1 kipfilet
  • Kruiden: cayennepoeder of gemalen chilipeper, paprikapoeder, peper en zout
  • 1 handje walnoten
  • Parmezaanse kaas

Yoghurt dressing:

  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel grove mosterd
  • 1/2 theelepel honing
  • Verse peper en zout, naar smaak
  • Eventueel: verse bieslook of peterselie

To do’s:

1. Kruid de kipfilet met paprikapoeder, cayennepoeder of gemalen chilipeper, verse peper en zout en bak de kipfilet met wat (olijf)olie in de pan. Je kunt de kipfilet in kleine stukjes snijden en dan bakken, of pas na het bakken snijden zodat de kip wat sappiger blijft. Bak de kipfilet in c.a. 15 minuten totdat hij krokant, goudbruin en gaar is.

2. Was daarna – wanneer de kipfilet bijna gaar is – de romaine sla en snijd de krop sla in de lengte doormidden. Bestrijk de gesneden kanten met olijfolie (met een kwastje) en leg ze met de platte, gesneden kant naar beneden in een (grill)pan. Grill de bladeren c.a. 5 minuten in de pan en breng op smaak met snufje zout en peper. De gegrilde sla is klaar wanneer de onderkant mooi lichtbruin is en de gehele sla wat lauwwarm en zacht aanvoelt.

3. Snijd in de tussentijd de paprika in kleine blokjes, snijd de bosuitjes in smalle ringetjes en halveer de cherrytomaten. Doe dit samen in een mengkom. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Maak ook de dressing door de ingrediënten die hierboven zijn genoemd met elkaar te mengen. Proef even en voeg eventueel iets extra zoets/zouts/fris uit het ingrediëntenlijstje toe). Rooster als laatste de walnoten in een apart pannetje.

4. Beleg de bovenkant van de gehalveerde, gegrilde sla met het paprika-tomatenmengsel. Verdeel daar de lauwwarme kipfilet overheen en besprenkel vervolgens met de yoghurtdressing. Garneer tenslotte met parmezaanse kaas en geroosterde walnoten. Et voilà, eet smakelijk!

Zin in meer makkelijke, lekkere en gezonde recepten? Klik dan hier voor een overzicht van alle gerechten uit de keuken van Cotton & Cream. 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • My experience with HearWell Services has been exceptional from start to finish. The team’s professionalism and dedication to providing top-notch care is evident in every interaction. They took the time to listen to my concerns and fit me with hearing aid devices that were perfectly suited to my needs. What sets HearWell Services apart is their commitment to ongoing support – they are always available to answer questions and make sure I am getting the most out of my hearing aids. Thanks to HearWell Services, I can fully participate in conversations and enjoy life to the fullest.

Reactie plaatsen