Geitenkaasballetjes met cranberry en olijven

Geitenkaas, daar kun je qua smaak heel erg mee variëren. Hartige, maar ook zoete smaken combineren hier perfect mee. Geitenkaas met zoete aardappel is bijvoorbeeld goddelijk, maar fruit zoals granaatappel, gedroogde cranberries of druiven zijn ook lekker. Hier vind je het recept voor geitenkaasballetjes met cranberry en olijven: een zoete en een zoute variant die leuk zijn om samen te serveren. 

Vegetarisch hapje voor oud & nieuw

Kerst staat voor de deur, maar vergeet niet om ook alvast na te denken voor hapjes tijdens NYE. Deze vegetarische geitenkaasballetjes zijn leuk voor de feestdagen, want je kunt hier qua vulling heel erg mee variëren. En zien ze er niet enorm cute uit? Ik heb gekozen voor een hartige en zoete variant, maar je kunt er alle kanten mee op. Zie de tips verderop! En je kunt ze als borrelhapje, maar bijvoorbeeld ook als amuse serveren. Ook zijn deze hapjes goed voor te bereiden, dit is altijd fijn om last minute stress in de keuken te voorkomen. Weet jij al wat je gaat maken met de feestdagen?

geitenkaasballetjes-met-cranberry1

Benodigdheden:

Voor c.a. 10 stuks

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 75-100 gram gezoete cranberries
  • 8-10 satéprikkers
  • Handig: een foodprocessor

Variatie-tip: gebruik je creativiteit voor de vulling en de buitenkant van deze geitenkaasballetjes. Wat dacht je van hele kleine stukjes appel in de geitenkaasballetjes, en een ‘jasje’ van fijngesneden bieslook? Of ga voor een combinatie van pistachenootjes en gedroogde pruimen?

To do’s:

1. Snijd een handje cranberries en c.a. 6 olijven grof fijn met een mes en doe dit samen met de geitenkaas in een kom. Kneed de olijven en cranberries met je handen door de geitenkaas. Vorm vervolgens kleine balletjes van de geitenkaas (c.a. 1 tot max 1.5 cm groot) door de geitenkaas tussen je handen te rollen.

2. Doe daarna een flinke hand cranberries in de foodprocessor en maak fijn. Heb je geen foodprocessor in huis, snijd het gedroogd fruit dan heel klein met een mes.

3. Rol daarna de helft van de geitenkaasbolletjes in het fijngemaakte cranberrymengsel. Zorg dat de balletjes mooi bedekt zijn. Leg de balletjes daarna op een mooi serveerbordje.

4. Doe daarna ongeveer twee handjes olijven in de foodprocessor (of snijd heel fijn met een mes) en rol de andere helft van de geitenkaasbolletjes in het olijvenmengsel. Zorg dat het mengsel mooi verdeeld is en druk eventueel zachtjes aan. Leg de balletjes op het serveerbord en zet minimaal een uur in de koelkast. Serveer ze voor serveren met prikkertjes.

Benieuwd naar meer lekkere en makkelijke borrelhapjes? Zie dan deze link. 

geitenkaasballetjes-met-cranberry

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Dat ziet er echt heel lekker uit! alleen helaas ben ik niet zo van de geitenkaas.
    lukt dit gerecht denk je met een stuk lichtere kaas?

    en komt de cranberry niet heel erg sterk naar boven als je het mixt met een lichtere kaas soort?

    • Hi Sierraa, dank voOr je reactie! Het kan zeker ooK met een andere soort Kaas. Het zoute van kaas is lekker met de cranberries, maaR Je kunt voor de balans ook wat Pistachenootjes toevoegen, eN voor een mix gaan. Ook lekker! :-) ben benieuwd wat je ervan gaan maken, hele Fijne kerst!

  • Lekker zef, ben zeker fan van geitenkaas dus deze komt op de lijst van geweldige recepten te staan!

Reactie plaatsen