GEMBER-CITROENLIMONADE

Per dag moet ons lijf minimaal twee liter vocht binnenkrijgen. Nu kunnen we deze target halen met het drinken van thee en water, alleen gaat dit na een tijdje ook zo vervelen. Experimenteer daarom eens met het maken van verfrissende en dorstlessende limonade. Zelf ben ik tegenwoordig gek op gember, in zowel gerechten, thee als cocktails. Daarom heb ik een recept ontwikkeld voor een verfrissende gember-citroenlimonade. Voeg suiker toe en je kunt dit drankje onderbrengen in de categorie met alcoholvrije cocktails. Wanneer je kiest voor honing dan is dit een heel healthy-proof drankje. Kies waar je zin in hebt!

Benodigdheden (voor 1 glas):

  • 2-3 cm verse gember
  • 3-4 takjes verse munt
  • 1 citroen of limoen
  • Rietsuiker of honing
  • IJsblokjes
  • Bruisend water
  • Framboosjes (aan stokje)

To do’s:
1. Knijp een halve citroen of limoen uit in het glas. Rasp de helft van de gember en doe dit bij het fruitsap in het glas.

2. Voeg wat plakjes gember, partjes citroen of limoen, verse muntblaadjes en een theelepel rietsuiker of een flinke scheut honing aan het glas toe. Mix dit door elkaar en druk de muntblaadjes even aan, eventueel met een stamper, zodat de smaken optimaal tot hun recht komen.

3. Vul het glas met ijs en daarna tot net onder de rand met bruisend water.

4. Rijg wat framboosjes aan een stokje of leg ze los in het drankje voor de garnering. Cheers!


Lees het volledige artikel over deze limoen-citroen limonade en de fotogenieke limonadeglaasjes op de Hema blog: blog.hema.nl

Gezonde gember-citroenlimonade Gezonde gember-citroenlimonade1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen