PADDESTOEL MET SPINAZIE, GEITENKAAS EN APPEL

Een gevulde paddestoel hebben we vast allemaal wel eens gegeten. In mijn studententijd was dit een van de gerechten waar je weinig moeite voor hoefde te doen, maar succes verzekerd was. Nog steeds is een gevulde paddestoel erg lekker, meestal wanneer hij gevuld is met kaas en groenten. Vandaag deel ik een luxe versie Een gevulde paddestoel met spinazie, geitenkaas, appeltjes en Parmaham, afgemaakt met honing en pijnboompitjes. Simpel, lekker en nog steeds succes verzekerd!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 grote paddestoelen (zoals bijvoorbeeld portobello’s)
  • 2 handjes verse spinazie
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 1/4 appel
  • Honing
  • 2 plakken Parmaham
  • Pijnboonpitjes

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 gram. Borstel de paddestoelen daarna schoon met keukenpapier en verwijder het steeltje. Verdeel wat blaadjes verse spinazie, ongeveer 1 klein handje per persoon, in de paddestoel en druk dit aan. Zorg ervoor dat de spinazie niet over de rand gaat.

2. Snijd daarna de geitenkaas in twee ronde plakken en leg deze in het midden op de spinazie. Besprenkel de geitenkaas met wat honing en verdeel daar overheen een laagje met dunne plakjes appel. Zet de gevulde paddestoelen daarna voor c.a. 12 minuten in de oven, bij voorkeur in een ovenschaal. Zorg ervoor dat je de paddestoelen recht in de oven zet zodat de geitenkaas niet gaat lekken.

3. Haal de gevulde paddestoelen daarna even uit de oven en leg een plakje ham mooi over beide paddestoelen. Verdeel daar overheen wat pijnboompitjes en besprenkel de ham met wat extra honing. Zet dit nog 1-2 minuten in de oven of onder de grill.

4. Haal de gevulde paddestoelen voorzichtig uit de oven. Leg ze in het midden van ‘t bord en verdeel hier wat veldsla en fijngesneden cherrytomaatjes omheen.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen