GEVULDE VIJGEN MET GEITENKAAS EN HAM

Op dit moment zijn verse vijgen overal verkrijgbaar. En dat is mooi, want met deze lekkere, zoete en gezonde vruchten (ze bevatten veel vitaminen en mineralen) kun je veel kanten op. Denk aan verse vijgen in je dagelijkse bakje kwark, op een goed belegde pizza, in een hartige taart of bij een salade. Vandaag deel ik een recept met vijgen als voorgerecht, namelijk gevulde vijgen met geitenkaas en ham. Pakketjes die er super leuk uitzien en heel gemakkelijk zijn klaargemaakt. Ideaal wanneer je eters op bezoek krijgt!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4 verse vijgen
  • 60 gram geitenkaas
  • 4 plakken Italiaanse rauwe ham
  • Verse rozemarijn
  • Honing
  • Handje nootjes (walnoten, pistachenoten of pecannoten)
  • Rucola sla
  • Eventueel: balsamico siroop

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd aan de bovenkant van de vijgen een kruis, qua diepte net boven de onderkant zodat het een geheel blijft en de partjes niet loslaten.

2. Meng in de tussentijd de geitenkaas met verse rozemarijn en breng op smaak met wat verse peper. Vorm hier vervolgens met een lepel 4 langwerpige en stevige porties van. Vouw de vijgen daarna voorzichtig open en vul ze in het midden met de geitenkaas.

3. Wikkel de vijgen in een plakje Italiaanse ham en besprenkel het geheel met honing.

4. Zet de vijgenpakketjes voor c.a. 5 minuten in de oven. Verdeel daarna wat nootjes over de vijgenpakketjes en besprenkel ze eventueel met wat extra honing. Serveer op een bedje van wat blaadjes rucola (niet te veel, het moet er mooi uit zien) en wat nootjes. Besprenkel de salade eventueel met wat balsamico siroop. En klaar! Eet smakelijk.

Gevulde vijgen met geitenkaas en ham2 Gevulde vijgen met geitenkaas en ham4

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen