GEZOND IJS MET BANAAN, KOKOS EN MANGO

Gezond en toch heel romig en smaakvol ijs? Dit maak je gewoon zelf, heel gemakkelijk in je eigen keuken. Als basis gebruik je bevroren bananen en hier kun je alles aan toevoegen wat je lekker vindt. Zoals kokosmelk om het ijs nog romiger te maken en fruit voor een extra zoet smaakje. Dit gezonde ijs is lekker als toetjes, tussendoortje of…als ontbijt. Een lekker fris begin van de dag, waarom ook niet? En het allerfijnste: hier kun je zonder schuldgevoel véél van eten!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 3 bananen (in plakjes gesneden en bevroren)
  • 1/3 mango voor het ijs, de rest voor de garnering
  • 70 ml kokosmelk

To do’s:
1. Doe de ingredienten in een krachtige blender of keukenmachine en mix dit tot een gladde massa. Het kan zijn dat de bananen – wanneer je ze net uit de vriezer hebt gehaald – nog wat te hard zijn voor de blender of keukenmachine. Wacht dan gewoon 5 tot 10 minuten totdat de bananen wat zachter zijn geworden.

2. Serveer het ijs in een bakje samen met wat stukjes mango. Het ijs wordt snel zacht, daarom is het lastig om bolletjes van het ijs te vormen. Eventueel kun je het ijs nog even in de vriezer zetten.

TIP: Vervang de mango voor avocado voor super romig zelfgemaakt avocadoijs. Of mix de bananen en kokosmelk met wat cacao en walnoten!

Gezond ijs met bananen, kokos en mango1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen