Gezonde snicker koekjes met sinaasappel twist

Wie houdt er niet van: zo’n overheerlijke biscuit bar met karamel, doordrenkt in chocolade. Helaas is een snicker alles behalve gezond en kunnen we hem alleen onder de quilty pleasures scharen. Maar wat nou als er een snicker bestond die je zonder schuldgevoel kunt eten en je zelfs positieve energie geeft? Klinkt als de ideale snack droom. En thank god: wij hebben het recept voor zo’n gezonde, hemelse snack voor je gecreëerd! 

Het resultaat? Gezonde snicker koekjes met een speltbodem, pindakaas-karamel vulling en chocolade topping met sinaasappel. Loopt het water je al in de mond? Maak deze power snacks op een vrije middag, het recept heeft namelijk een uurtje vriestijd nodig.

Ingrediënten:

Voor 4 gezonde (dubbele!) snicker koekjes

Voor de speltbodem

– 30 gram speltmeel
– 4 dadels zonder pit
– 1 eetlepel gesmolten kokosolie
– Snufje zout

Voor de vulling

– 2 eetlepels pindakaas met stukjes
– 20 ml maple syrup
– 2 druppels vanille extract
– Snufje zout

Voor de chocolade-topping

– 1 flinke eetlepel kokosolie
– 1 afgestreken eetlepel cacao
– 1 theelepel maple syrup
– rasp van sinaasappel naar smaak
– Snufje grof zeezout

To do’s:

  1. Stop alle ingrediënten voor de bodem in de blender.
  2. Rol het mengsel met een deegroller plat en snijd er 8 mooie, ronde vormpjes uit, zo groot als een oreo koekje. Verwarm de koekbodem 15 minuten in de oven op 180 graden (160 hete lucht). Laat de bodem daarna afkoelen.
  3. Smelt alle ingrediënten voor de vulling een paar seconden in een pannetje op laag vuur. Smeer een flinke theelepel over een koekbodem en plaats hier daarna een ander koekje bovenop. Herhaal dit tot de koekjes op zijn. Zet de koekjes daarna minimaal 10 minuten in de vriezer tot de karamelvulling hard is geworden.
  4. Smelt voor de chocolade-topping de kokosolie, cacao en maple syrup in een pannetje. Zodra dit tot één geheel gesmolten is, voeg je wat geraspte sinaasappel en een snufje grof zeezout toe. Dip de (dubbele) koekjes daarna in z’n geheel in het chocolademengsel.
  5. Plaats de koekjes daarna opnieuw minimaal een halfuur in de vriezer tot de topping hard is geworden. Daarna bewaar je de koekjes tot gebruik in de koelkast. Ter decoratie strooi je nog wat geraspt sinaasappel op de koekjes. Smakelijk!

Meer lekkere recepten voor gezonde snacks? Klik dan hier

gezonde-snicker-koekjes

print
Geschreven door
Laatste reacties
  • Ohhh wat klinkt dit lekker! En door die sinaasappel ziet het er ook nog eens prachtig uit. Dit receptje ga ik onthouden, veel leuker en gezonder dan Snickers! Malou x

  • Oh wat lekker! chocola en sinaasappel zijn een perfecte combinatie

Reactie plaatsen