GEZONDE STOOFPEERTJES MET BLAUWE BESSEN SAUS

Oe la la, ik heb heeeeel goed nieuws voor mensen die net als ik gek zijn op stoofpeertjes. Ik heb namelijk een super easy recept ontwikkeld voor stoofpeertjes die heel gezond zijn en wat mij betreft zelfs lekkerder dan de “normale” stoofpeertjes. De peertjes volgens C&C’s recept, worden namelijk gestoofd in een saus van blauwe bessen, honing en kaneel, zijn super smaakvol en zowel koud als warm overheerlijk. Eet de stoofpeertjes bij een zoete aardappel puree, een beetje kwark of gewoon als tussendoortje. Yumm!

Benodigdheden (voor 2-3 personen):

  • 8 stoofpeertjes
  • 1 kaneelstokje en/of 2 theelepels kaneel
  • Een scheut water
  • 1-2 eetlepels honing
  • 300 gram blauwe bessen

To do’s:
1.
Schil de peertjes en verwijder het “kontje”. Laat de steel wel aan het peertje zitten.

2. Pureer de blauwe bessen samen met een flinke scheut water, de honing en 2 theelepels kaneel in een blender.

3. Doe deze “blauwebessen-saus” in een pannetje, eventueel samen met een kaneelstokje, en voeg hier de stoofpeertjes aan toe. Doe de deksel op de pan, warm de saus op en laat de stoofpeertjes hier 45 minuten zachtjes in borrelen en stoven. Draai de peertjes halverwege om, zodat alle kanten van de peertjes even gaar worden.

Gezonde stoofpeertjes met blauwe bessen 3 Gezonde stoofpeertjes met blauwe bessen 2 Gezonde stoofpeertjes met blauwe bessen1 Gezonde stoofpeertjes met blauwe bessen

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Mmmm ziet er echt super goed uit!

    • Dank je lady! Het is echt een heel lekker recept, al zeg ik ‘t zelf hihi. Maar zeker het proberen waard. Fijn weekend!

  • Waua dat ziet er heerlijk uit! Ziet er echt super uit.

    • Ha Wesley, lekker en gezond, de perfecte combi toch? Ben benieuwd wat je ervan vindt. Fijn weekend!

  • Minder zoet dan de ‘gewone’ maar zeker niet minder lekker!
    Dankje voor het delen, ben er al een paar dagen verantwoord van aan het smullen :)
    Groetjes Laura

Reactie plaatsen