Wentelteefjes, wat was ik daar vroeger dol op. Volgens mij bakte ik ze toen ik nog thuis woonde het liefst iedere vrije zaterdag een woensdagmiddag, met extra veel suiker er overheen. Hysterisch stuiterde ik vervolgens naar buiten om te spelen, de calorieën rende ik er dus wel vanaf. Nu bak ik nog steeds wentelteefjes, omdat dit zo gezellig en Oer-Hollands is, maar dan liever iets meer gezonde wentelteefjes. Met amandelmelk, honing, gebakken appeltjes en rozijntjes, zo veel mogelijk natuurlijke suikers dus. Want wentelteefjes moeten zonder twijfel zoet gegeten worden.
Bekijk hieronder het recept voor deze gezonde wentelteefjes, welke je als ontbijt maar ook prima als lekkere lunch kunt eten. Het speltbrood, de appel en noten geven je voldoende power om alles uit je dag te halen. Heb je geen appel in huis? Kun je ook wat banaan opwarmen en karameliseren, of ander fruit erbij serveren.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 3 sneetjes speltbrood (het liefst wat ouder brood)
- 2 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 1/2 theelepel kaneel
- Kokosolie
- Honing
- 1 appel
- Rozijntjes
- Walnoten
To do’s:
1. Maak het beslag door de eieren, amandelmelk, kaneel en een scheut honing los te kloppen in een lage kom. Snijd de appeltjes in kleine blokjes, bestrooi ze met kaneel en zet dit even apart.
2. Snijd het brood in driehoekjes (eventueel de korstjes verwijderen) en doop ze in het mengsel. Smelt wat kokosolie in de pan en bak hierin de wentelteefjes in c.a. 5 minuten aan beide kanten bruin. Je kunt er in de pan nog wat extra beslag overheen gieten en/of honing eroverheen sprenkelen, en dit meebakken.
3. Bak in de tussentijd de appelstukjes met kaneel in een apart pannetje met wat kokosolie, totdat ze zacht zijn en licht karameliseren. Voeg de laatste paar minuten een handje rozijnen toe.
4. Serveer de gezonde wentelteefjes met de gebakken appeltjes en gehalveerde walnoten. Besprenkel eventueel met wat extra honing.
Laat je weten wat je van deze gezonde wentelteefjes vindt?
Klik hier voor nog meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor het ontbijt!
Wietske Ik 18 april 2016
Ik
Ohhh jummmm, dat klinkt goed!
Was (en ben stiekem nog steeds) heel gek op wentelteefjes, maar eet het nu nog maar zelden omdat het toch wel erg slecht is met de hoeveelheid suiker. Maar deze klinkt perfect, snel eens proberen!