Waarom ik zo’n moeite heb om die Gin-Tonic te laten staan

Twee streepjes, het is geen ontkennen aan, ik ben zwanger. Dat ik best wel moest wennen aan het idee van “zwanger zijn” dat kun je uitgebreid teruglezen in dit artikel. Kort samengevat, is mijn leven 180 graden gedraaid. Van vijf keer in de week borrelen en uitgebreid uit eten gaan – noem mij een Bourgondiër, levensgenieter of gezelligheidsdier wat altijd te porren is voor een wijntje – naar elke avond met Netflix op de bank. En los van het feit dat ik erg geniet van die trappelende voetjes in mijn buik, is die “nieuwe tijdsbesteding” nou niet helemaal op mijn lijf geschreven. Hier lees je waarom. 

Sociaal, verveeld dier

Dus ja, ondanks dat ik hartstikke dankbaar ben dat ik een kleine in mijn buik draag én we erg veel zin hebben om haar in januari te ontmoeten, zou ik liegen wanneer ik zeg dat ik niet baal wanneer mijn vriendinnen naar een festival gaan en ik alleen thuis zit. En toen ik vorige week tijdens een borrel iedereen – ja echt íédereen – aan heerlijke, verkoelende Gin-Tonic’s van Damrak Gin zag nippen, viel ineens het kwartje. Ik mis niet alleen die lekkere drankjes, ik mis vooral de gezelligheid die daarbij komt kijken, het sociale aspect. Want zo’n drankje verbindt. Nu denk je waarschijnlijk: Marlieke stel je niet aan, je kunt het óók gezellig hebben zonder alcohol. En daar heb je heus wel gelijk in, maar toch – let’s be honest – is het anders. Mensen zijn net wat meer open, spontaan en ontspannen met een alcoholisch sapje aan hun zijde. Alleen al de gedachten van zo’n lekkere Gin-Tonic in de hand, liet (toen ik nog met regelmaat de dag afsloot met een gezellige borrel) de stress van mijn schouders glijden. Voor mij was het een soort ‘yoga in een glas’ en ook daar heb ik ooit een column over geschreven. Dat ik die ochtend daarna een belangrijke deadline had, vond ik ineens een stuk minder belangrijk. Wat ik wél belangrijk vond, was de persoon die tegenover me stond en het verhaal wat hij of zij te vertellen had. Want ik was ontspannen, dus had de rust om daar echt goed naar te luisteren.

Nieuwe hobby zoeken

Ontspannen dus, dát is ook een van de redenen waarom ik dat drankje tijdens de zwangerschap mis. Ontspannen doe ik namelijk door heel hard te sporten, mezelf te verliezen in een belachelijk goede film of, jawel, een uitgebreid diner en borrel met vrienden. Dan kan ik mijn gedachten even verzetten. Dat intensieve sporten is er tegenwoordig ook niet meer bij, mijn conditie is tegenwoordig te vergelijken met die van een ouwe slak, dus dan blijft mezelf verliezen in een goede film over. En daar is ‘ie weer: met Netflix op de bank. Prima hoor, maar wanneer ik niet meer kan herinneren welke films ik voor het laatst heb gekeken, omdat dit nauwelijks nog te tellen is, haal je daar ook niet echt meer voldoening uit. Maar er is hoop, want ik heb nog 4 maanden de tijd om een nieuwe hobby te zoeken. Een nieuwe hobby waarmee ik ook leer te ontspannen, met of zonder vrienden. Met een goed boek in bad? Wandelen in het bos met vriendinnen? Of taarten bakken misschien? Ik heb er alle vertrouwen dat dit goed komt, maar na mijn zwangerschap weet jij vast wel waar ik te vinden ben. Aan de bar bij de gezellige bartenders van Damrak Gin, want die lekkere drankjes heb ik nog van ze tegoed ;)

TIP: Overigens is het leuk om te weten dat Damrak Gin – als origineel Amsterdams ginmerk – een héle relaxte boot heeft waarmee je als de zon schijnt, spontaan door de grachten van onze hoofdstad kunt varen. Geinig stukje geschiedenis: de gerestaureerde Damrak boot is het laatst overgebleven cruiseschip dat 135 jaar geleden als één van de eerste een trip maakte tussen Rotterdam en New York. Hoe cool is dat?! Ik heb dat boottripje door de grachten ook gedaan in de lente, zie foto, en was een feestje. De vaste stek van ‘The best DAM boat’ is bij de Pijlsteeg in Amsterdam, waar de gin ook gemaakt wordt, en daar kun je elk uur opspringen. Je koopt een ticket voor de Damrak boot of als je al jouw vriendinnen optrommelt, claim je gewoon direct de hele boot.

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen