Een Italiaanse pizza met knapperige bodem is natuurlijk heerlijk, alleen zit dit lekkere hapje wel bomvol calorieën en koolhydraten. Wat als je het pizzadeeg – de bodem – nu gewoon vervangt voor een plak aubergine? Voilà, koolhydraten-probleem opgelost! Beleg de pizza vervolgens met groenten, kaas en verse basilicum. Maak hem af met een lekkere topping zoals parmaham, salami of tonijn. Maar je kunt de pizza ook vegetarisch eten. Hieronder vind je het recept voor een vegetarische pizza en pizza met worst.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika, in kleine reepjes gesneden
  • 12 cherrytomaatjes, doormidden gesneden
  • Paar blokjes feta kaas, Parmezaanse kaas en/of mozzarella
  • Salami of droge worst, in dunne plakjes gesneden
  • Verse basilicum, blaadjes in reepjes gesneden
  • Oregano
  • Zout
  • Verse peper

To do’s:
Snijd de aubergine in dunne plakken van c.a. 1 cm dik. Stooi wat zout op de plakken en laat het 20-30 minuten intrekken. Het zout onttrekt het vocht uit de aubergine. Spoelde plakken na 30 minuten af en dep ze droog. Bak de aubergine een paar minuten in een grilpan. Beleg de plakken daarna met de halve tomaatjes en reepjes paprika. Strooi er wat oregano en verse peper overheen en leg de plakjes vlees er bovenop. Maak de pizza’s af met wat kaas. Doe de pizza’s 10 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden) totdat de kaas gesmolten is. Strooi voor het serveren wat verse basilicum over de pizza’s en serveer ze met een frisse salade.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen