GUILTY PLEASURE: TIRAMISU CAKE

Suiker, slagroom en mascarpone… Enkele ingrediënten van tiramisu die natuurlijk niet heel gezond zijn maar oh-zo lekker! Onder de noemer “guilty pleasure” vind ik dat je eens in de zoveel tijd best weleens mag zondigen. Tiramisu is een van de meest befaamde Italiaanse desserts welke normaal bereid wordt met koffielikeur en verse espresso. Aangezien niet iedereen altijd houdt van de likeur- en/of koffiesmaak heb ik een andere variant bedacht, namelijk: tiramisu-cake! Dit recept combineert de heerlijke tiramisu-room – zonder de iets – wat overheersende smaken van likeur en koffie – met daarbij plakjes cake in plaats van lange vingers.

Benodigdheden (voor 4 personen):
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram cake
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel cacao poeder
To do’s:
Klop 2 eierdooiers inclusief een eetlepel suiker in een kom tot een romig geheel in circa 3-4 minuutjes. In een andere kom klop je de slagroom stijf met daarin ook een eetlepel suiker. Naar smaak kun je hier nog een beetje suiker toevoegen. Vervolgens meng je de slagroom met het mengsel van de eierdooiers waarna je de mascarpone beetje-bij-beetje in het geheel toevoegt. In een schaal of cake vorm leg je dun-gesneden plakjes cake op de bodem. Vervolgens giet je een gedeelte van het slagroom-mascarpone mengsel over de cake en bestrooi je het met cacao poeder. Bedek vervolgens het mengsel met een nieuwe laag cakeplakjes. Strijk het resterende slagroom-mascarpone mengsel over de cake en bestrooi het weer met wat cacao poeder. Leg de tiramisu vervolgens een uurtje in de koelkast… En smullen maar!
print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen