Het is me nog nooit gelukt om lekkere hapjes af te slaan die me op feestjes worden aangeboden. Ik ben namelijk gék op hapjes. Hapjes betekent proeven, steeds opnieuw een kleine smaaksensatie in je mond, en daarnaast eet je ze vaak samen met anderen. En dat vind ik nu eenmaal beregezellig.

Daarom deel ik vandaag opnieuw wat inspiratie voor hapjes, deze keer in de vorm van hartige bonbons. Ze zien er super cute uit toch? Te mooi om niet op te eten! Ik heb gekozen voor zalmbonbons met geitenkaas en appel én gevulde dadels met Parmaham en kaas. Leuk wanneer je vrienden op bezoek krijgt als amuse-hapje of voorgerecht, of gewoon wanneer je jezelf wilt verwennen met iets lekkers.

Benodigdheden:

Zalmhapje (voor c.a. 4-6 stuks)

  • 1/4 tot 1/2 appel
  • 6-8 stengeltjes verse bieslook
  • Peper
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 2-4 plakken gerookte zalm

Gevulde dadels (voor 4 stuks)

  • 4 verse dadels
  • 2 plakken Parmaham
  • 4 hele nootjes (walnoten of pecannootjes)
  • 4 theelepels roomkaas of geitenkaas

Extra: bonbonpapier of mini muffin-vormpjes. Tip: verse dadels zijn vaak ingewikkeld in papieren vormpjes die hiervoor ook geschikt zijn.

To do’s:

Zalmhapje:
1. Snijd de appel in kleine blokjes van c.a. 0.5 cm breed. Snijd ook de bieslook fijn.

2. Verkruimel de geitenkaas in een kom of op een bord en meng hier de appelstukjes en bieslook doorheen, samen met wat verse peper. Kneed de ingrediënten voorzichtig tot een stevig mengsel en zodat de appel en bieslook goed is verdeeld.

3. Neem wat geitenkaas in je hand en rol hier met je handen een stevig bolletje van. Zorg voor een mooie balans, dat er voldoende stukjes appel en bieslook tussen de geitenkaas zit. Maak de overige geitenkaasballetjes en leg dit even apart.

4. Snijd daarna de plakken zalmfilet in vieren. Bij voorkeur in de vorm van een “vierkant”, zodat je in inkepingen in de hoeken kunt snijden en de zalm makkelijker om de bolletjes kan vouwen.

5. Vouw de plakken zalmfilet om de bolletjes geitenkaas heen en druk de uiteinden aan de onderkant goed aan. Leg de zalmbonbons in een papiertje en op een bord.

Gevulde dadels
1. Maak een inkeping in de verse dadels en verwijder de pit.

2. Vul de dadel daarna, via de inkeping, met een theelepel kaas.

3. Wikkel hier een strookje Parmaham omheen en garneer met een nootje.

Hartige bonbons, gevulde dadels en zalmbonbons2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen