HARTIGE TAART MET GEITENKAAS, TOMAAT EN HAM

Een lekker hapje serveren voordat je aan tafel gaat? Maak deze heerlijke en super makkelijke hartige taart met geitenkaas, ham en tomaat en breng je gasten (of alleen jezelf) in Italiaanse sferen!

Benodigdheden (voor 3-4 personen):

  • 8-10 cherrytomaatjes, doormidden gesneden
  • Deeg voor hartige taarten
  • 100 gram geitenkaas
  • 70 gram serrano- of parmaham
  • Snufje oregano
  • Verse peper
  • Olijfolie
  • Ronde bakvorm

To do’s:
Beleg de bodem van de bakvorm met deeg. Verdeel de geitenkaas en de tomaatjes (met de opengesneden kant boven) over het deeg. Besprenkel de taart met wat olijfolie en voeg naar smaak oregano en verse peper toe. Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven en laat de taart in 30 minuten gaar worden. Voeg in de laatste 8-10 minuten pas de plakken parmaham toe (met eventueel wat extra olijfolie). Snijd de taart in punten en serveer ze eventueel met een frisse salade. Zo makkelijk en lekker!

 

Hartige taart geitenkaas

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen