Het groenste hotel van Nederland: Hotel Jakarta opent haar deuren op 31 mei

Een subtropische binnentuin, een skybar, een zwembad met uitzicht op het IJ, een oesterbar en een bakkerij met espressobar. Dit is nog maar een klein gedeelte van al het geweldigs dat Hotel Jakarta in Amsterdam te bieden heeft. Of eigenlijk stráks te bieden heeft, want nog heel eventjes geduld: het hotel opent haar deuren op 31 mei aanstaande op de kop van Java. Hotel Jakarta staat symbool voor de overzeese verbinding die Amsterdam in het verleden had met Java. Het is ongeveer hetzelfde idee als Hotel New York in Rotterdam en het is ook net als dat hotel een onderdeel van WestCord hotels. En wij vinden dit gloednieuwe hotel extra leuk, omdat Cotton & Cream’s Marlieke aan de overkant woont. Kom je binnenkort dus gezellig een Bintang drinken of sateetje eten? De – overigens zeer culinaire – keuken is namelijk een mix van Frans en Indonesisch, ook dat is een reden om gauw langs dit hotel te hoppen.

 

Warme Indonesische invloeden

Als je het hotel binnenstapt, word je omringd door modern-Aziatische architectuur. Maar toch heeft het interieur behalve alleen maar stylish ook iets warms. Met name de hotelkamers (wat er 200 zijn, dus plek zat voor jou) maken dat je je thuis voelt. Ze zijn namelijk ingericht met veel houten elementen, wat ook het Indonesische sfeertje goed weergeeft. En wat brengt nou het ultieme vakantiegevoel? De subtropische binnentuin die waanzinnig mooi moet zijn, want die is ingericht in samenwerking met Hortus Botanicus. Deze tuin staat vol met de allerknapste en meest bijzondere Aziatische planten. Al met al heeft dit hotel een strak, maar ook sfeervol interieur dat absoluut trendy genoemd kan worden.

Ultiem relaxen en genieten

Dit hotel is voor iedereen, en dat wordt ook uitgestraald. In de horeca-ruimte (met oesterbar!) kunnen Amsterdammers, toeristen én zakenlui elkaar ontmoeten. De bedoeling is dan ook dat er zoveel mogelijk multiculti uitwisselingen plaatsvinden. Maar waar wij extra blij van worden is de Skybar. Daar kun je genieten van culinaire Aziatische hapjes én fancy cocktails. Ook worden de meest getalenteerde dj’s van Amsterdam ingeschakeld om in de Skybar te draaien. Dus behalve heerlijk relaxen, kun je in dit hotel ook alle remmen los gooien en goed feesten. Genieten geblazen.

Groenste hotel van Nederland

Hotel Jakarta mag zich nu al het groenste hotel van Nederland noemen. Alle materialen die gebruikt zijn voor de bouw, zijn zorgvuldig uitgekozen op duurzaamheid. Verder is het hotel van plan om regenwater te gebruiken voor het besproeien van de binnentuin, en wordt de verwarming van het douchewater geregeld met zonne-energie.

Ook helemaal enthousiast geworden over Hotel Jakarta? Onderstreep 31 mei dan maar op de kalender, zodat je niet vergeet om een bezoekje te plannen aan dit hotel.

 

Hotel Jakarta

Javakade 766, Amsterdam

Tel: 020 2360000

Meer info: https://hoteljakarta.amsterdam/

 

 

Bron hoofdbeelden: Instagram/Hotel Jakarta Amsterdam Persbericht: Miss Publicity

Bronnen beelden: Instagram/Hotel Jakarta Amsterdam Persbericht: Miss Publicity

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen