QO & restaurant Persijn: perfectie in interieur én smaken

Restaurant Persijn en het bijbehorende hotel QO begrijpen wat wij vrouwen nodig hebben wanneer we uit eten gaan. Perfecte smaken, fancy cocktails en een interieur zo beeldig dat je er bijna duizelig van wordt. Van het stijlvolle restaurant, het roze interieur op de 2e verdieping tot aan de sfeervolle lounge plekjes in de skybar, het is allemaal om door een ringetje te halen. En daarnaast is alles wat je ziet, van het gebouw en inrichting tot aan de ingrediënten op je bord – ook nog eens hartstikke duurzaam. En van Hollandse bodem. Zonder in te leveren op stijl en kwaliteit, maar dat hoef ik niet uit te leggen want dat zie en voel je meteen wanneer je binnenkomt. Duurzame luxe noemen ze dat, precies waar wij gelukkig van worden. 

Gruwelijk knap hotelrestaurant

Eigenlijk ben ik gewoon knettergek op hotelrestaurants, ik voel me hier thuis. De sfeer is Internationaal, de creaties uit de keuken zijn verfijnd en de ruimtes zijn picobello ingericht, want in een hotel gaat het immers om een totaalbeleving. Daarnaast hangt er vaak een soort ‘vrije’ en ongedwongen vibe in hotels, het is een verzameling van travellers en levensgenieters met een verhaal, wat ik inspirerend vind. Restaurant Persijn wat een aantal maanden geleden geopend is, is dan ook een héle fijne nieuwkomer in deze categorie. Hier en daar had ik er al van gehoord, maar het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Vanuit het centrum fiets of rijd je heerlijk langs de Amstel en in een kleine tien minuten heb je jezelf in een van de knappe stoeltjes genesteld. Om uitgebreid in het restaurant te dineren, een hapje & drankje te doen in de enorm stijlvolle skybar met geweldig uitzicht over Amsterdam of om een nachtje onder een knisperend fris dekbed te kruipen natuurlijk. Geloof me, deze mooie plek wil je gezien hebben.

Het lekkerste van Hollandse bodem

Laat je bij restaurant Persijn verrassen door de 100% Hollandse keuken waarin ze alles perfect op smaak weten te brengen. Een avocado soep of quinoa salade ga je hier trouwens niet op de kaart vinden, want Persijn gebruikt alleen producten van Hollandse bodem. Ze halen de ingrediënten dus zo dichtbij mogelijk en gaan daar zelfs zo ver in, dat er een enorme kas op het dak te vinden is. Met een hypermodern en duurzaam systeem verbouwen ze hier kruiden, groenten, fruit én je kunt zelf een gekweekte visje op je bord verwachten. Ook wordt de nodige creativiteit ingezet om gerechten te presenteren die passen bij deze tijd, want ik heb mijn tanden gezet in een vegetarische steak tartare en gevulde tomaat met mozzarella. Geinig! Maar vooral bij de hoofdgerechten wil je je vingers erbij aflikken. De ilper kip met mais en sabayon is mijn favoriet: perfect bereid en op smaak gebracht. Maar visliefhebbers worden ook blij van de kabeljauw met zeegroenten denk ik zo. En wanneer je houdt van een oer-Hollands AGV’tje maar dan wel dubbel zo lekker, dan gun je jezelf de stamppot met draadjesvlees en spek. Je hoort het, voor iedereen staat er iets op de kaart en je gaat daarin niet teleurgesteld worden. Ook de prijs-kwaliteit is perfect, mijn favoriete gerecht met kip in de hoofdrol heb je al voor 15 euro voor je neus staan. Altijd fijn!

Die fijne mix van duurzaam én high end én relaxtheid (is dat een woord? Nou, hierbij.), kun je overal in dit hotel en restaurant terugvinden. Zonder in te leveren op kwaliteit of stijl, maar dat hoeft niet nogmaals genoemd te worden, dit zie je meteen wanneer je binnenloopt. Of wanneer je de foto’s hieronder ziet. Op je to-eat lijstje dus!

Restaurant Persijn & Hotel QO
Amstelvlietstraat 4a, Amsterdam
Tel: 020-2205655
Meer info: persijn.nl

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen