IJSKOFFIE MET EEN SPAANSE TWIST

Ijskoffie is misschien wel het lekkerste power-tussendoortje in de zomer. Ijskoud en je kikkert er vanwege de shot cafeïne lekker van op. Ook in warme, Zuid-Europese landen zoals Spanje wordt dit regelmatig gedronken en daarom maken we vandaag een ijskoffie met een Spaanse, Orochata twist. Zo lekker romig heb je ijskoffie nog nooit gedronken.

Het Spaanse drankje Licor 43 heeft er een nieuw, romig zusje bij. Dit is best bijzonder, want het gelijknamige merk heeft al eeuwenlang het geheime recept voor de populaire likeur met 43 ingrediënten in het bezit en dat is ook waar het merk om bekend stond. Het zusje heeft de naam Orochata gekregen en is een geduchte concurent: méga lekker.

Het is een lichte en zachte likeur met de smaak van amandelmelk, kaneel en citrus. De likeur wordt ijskoud geserveerd in een glas vol ijsblokjes. En dat heeft óns geinspireerd voor een heerlijk recept voor een ijskoffie met amandelmelk en een Spaanse twist. Bekijk hieronder het recept, welke trouwens ook heel lekker is om een zomers etentje mee af te sluiten.

Benodigdheden

(voor 2 personen)

  • 2 lange/grote glazen of bekers
  • 2 dubbele espresso’s (of 2 koffie als je ‘m niet te sterk van smaak wilt hebben)
  • 1 flinke hand ijsblokjes
  • snufje kaneel
  • 2 á 3 druppels vanille extract
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 scheutjes Licor 43 Orochata (of 2 flinke scheuten als je ervoor in de mood bent) 

To do’s:

1. Zet de dubbele espresso’s, giet hierin de amandelmelk en laat afkoelen in de koelkast.

2. Strooi in beide glazen een snufje kaneel en vermeng met druppeltjes vanille extract en de scheutjes Licor 43 Orochata. Verdeel de koude koffie mix over de glazen.

3. Voeg aan de volle glazen de ijsklontjes toe. Wil je er een extra feestje van maken? Spuit er dan een dot slagroom op en garneer met een snufje kaneel. Enjoy!

ijskoffie-met-amandelmelk3 ijskoffie-met-amandelmelk

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen