Aan het bakken van taarten heb ik warme herinneringen. Als klein meisje liet ik me verleiden door de zoete geuren uit de keuken, moest ik uiteraard alle ingrediënten voorproeven met misselijkheid als gevolg en heb ik mijn vingers wel eens verbrand aan de hete oven. Taarten bakken was (en is) gewoon een feestje. Tegenwoordig geef ik de voorkeur aan het bakken van hartige taarten. Je kunt ze in de avond eten als maaltijd met een frisse salade en de restjes warm je de volgende dag gemakkelijk weer op in de oven. In dit artikel vind je het recept van een hartige taart met tomaat, tonijn en Italiaanse kruiden.

Benodigdheden:

  • 5 plakken bladerdeeg
  • 1 grote rode ui, in ringen gesneden
  • 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • Blikje tonijn, goed uitgelekt
  • 2 eieren
  • 125 gram crème fraiche
  • Italiaanse kruiden (verse bascilicum, peterselie en/of oregano)
  • Verse peper en zout

To do’s:
Beleg de taartvorm met 5 plakken bladerdeeg, eventueel kun je ze doormidden snijden zodat het deeg goed in de bakvorm past. Leg de rode uienringen op het deeg, samen met de stukjes tonijn. Klop de eieren en meng hier de crème fraiche en Italiaanse kruiden doorheen. Giet dit mengsel in de taartvorm. Verdeel de kerstomaatjes (met de gesneden kant boven) daar overheen en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Bak de hartige taart vervolgens in een voorverwarmde oven (200 graden) in 45-60 minuten gaar. Zet het keukenraampje open en de buren kloppen zeker bij je aan voor een stukje!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen