Italian food. Dat is toch gewoon synoniem aan ‘het goede leven’? Niet alleen omdat het mij doet denken aan die te fijne citytrips naar Milaan en Rome en zonvakanties in Italië. De passie in de Italiaanse keuken, de pure ingrediënten, het gebruik van veel verse kruiden en de ‘sociale-eet-cultuur’ daar word ik – en vooral mijn hongerige maag – heel gelukkig van. Pizza’s laat ik negen van de tien keer aan me voorbij gaan. Dit koolhydraatbommetje schuif ik alleen naar binnen als ik iets te diep in het glaasje heb gekeken. Meestal kies ik voor een frisse tomaat-mozzarella-basilicum salade, carpaccio of vitello tonato. En het liefst vergezeld met koud glas prosecco. Maar met een goede, verse pasta kun je mij ook heel tevreden houden. Als kleindochter van de visboer, eet ik pasta wel het liefst met gamba’s, zalm of schelpdieren. Vapiano, het franchise concept waarvan restaurants in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zitten, had mij uitgenodigd voor een Italiaanse lunch. Maar ik werd ook aan het werk gezet! In de restaurantkeuken heb ik mijn eigen pasta (met gamba’s!) bereid en daarnaast geleerd hoe ik de perfecte cappuccino maak. Bekijk hieronder het fotoverslag!
Lekker kokkerellen in de keuken! Ik ging aan de slag met pasta (de pasta wordt door Vapiano in huis vers gemaakt), gamba’s, knoflook, ui, klein scheutje kookroom, parmezaanse kaas, basilicum en nootmuskaat. Zie verderop het eindresultaat!
Gezelligheid in de keuken!
Het eindresultaat! Een redelijk heftige lunch, maar wel een goede bodem voor het Pacha festival waar ik die middag naartoe ging.
Tiramisu en Panna Cotta. Nou vooruit dan…
Hoe maak je nu die perfecte cappuccino, waarbij je niet eerst een slok melk naar binnen krijgt en vervolgens een zwarte (nog veel te hete) slok koffie zonder melk? Een laagje espresso op de perfecte temperatuur, (met de hand) opgeklopte melk er voorzichtig, vanuit het midden en van hoog naar beneden schenken, zodat een mooi ‘bloem-figuurtje’ in de melk zichtbaar is.
Kon ik deze cappuccino maar elke ochtend thuis laten bezorgen.
Kijk voor meer informatie en adresgegevens op: Vapiano.nl
Sas Ik 25 mei 2014
Ik
Wat een heerlijke foto’s! Ziet er goed uit!
Terry Ik 26 mei 2014
Ik
Die toetjes waren heerlijk he! Was gezellig meis.
XO Terry
http://www.terrycouture.nl