De (gekke) gewoontes bij ons op kantoor – part II

Met blote voeten onder je bureau, een vreemde muziekkeuze waar je extra lekker op werkt of een ‘succes outfit’ waarmee je gegarandeerd die nieuwe klus binnensleept. Yup, we hebben allemaal die (een tikkeltje vreemde) gewoontes op werk. In dit artikel achterhalen we de office secrets van een aantal slimme vrouwen bij ons op kantoor. 

Elisah Jacobs

Elisah Jacobs is 32 jaar en eigenaar van woonblog InteriorJunkie.com. Ze heeft altijd in Amsterdam gewoond maar verhuisde vier maanden geleden naar een nieuw droomhuis in Haarlem. De blog van Elisah gaat over wooninspiratie in de breedste zin van het woord, waar ze vooral binnenkijkers en videotours maakt van coole huizen. Sinds 2016 heeft ze ook haar eigen YouTube kanaal en vlogt Elisah over alles wat achter de schermen van Interior Junkie gebeurt.

Wat is je favoriete outfit voor naar kantoor of een zakelijke afspraak?
“Het fijne van mijn beroep is dat ik kan dragen wat ik wil. Toch probeer ik me naar afspraken iets netter te kleden. Dan draag ik een mooie blazer met een T-shirt eronder (ik hou bijvoorbeeld heel erg van die van Zoe Karssen), mijn leren broek en laarsjes. Ook de tas vind ik heel belangrijk, dus elk jaar koop ik een mooie voor mezelf. Daar moet dan wel mijn iPad of laptop in passen natuurlijk, boekhoudkundig gezien.”

Heb je een gekke gewoonte op werk, die bijna niemand van jou weet?
“Ik ben heel netjes, dus ik ga nooit zomaar weg van kantoor zonder mijn bureau netjes achter te laten. Ook zorg ik dat alles op mijn bureau mooi recht staat. Ik vind het stiekem verschrikkelijk als iemand op mijn plek heeft gezeten en alles niet zo staat als ik het heb achtergelaten.”

Hoe ziet jouw lievelings lunch eruit?
“Dat ligt aan mijn bui, soms snak ik naar een broodje kroket, maar vaak ook naar een lekker biologisch soepje of een salade. Er moet wel altijd brood bij mijn lunch zijn. Ik hou wel echt van brood én een koffietje na natuurlijk. Tegenwoordig zorg ik er ook voor dat er altijd een bakje tomaatjes en worteltjes ligt, voor de extra vitamientjes. Mijn vorige stagiaire maakte altijd als verrassing salades voor me. Ik mis haar nog elke dag.”

Wat is je favoriete hotspot voor meetings in Amsterdam?
“Ik vind Ree7 in de Reestraat 7 heel gezellig. Daar meet ik vaak in de ochtend voor een koffieafspraak en vaak zit ik dan in het hoekje bij het raam, mijn favoriete plek. Toen ik nog in Amsterdam woonde sprak ik vaak af voor werkdates bij Van Mechelen in een oude garage, lekker rauw. The Hoxton vind ik ook een fijne plek voor meetings. Echt zo’n huiskamergevoel. Ik zoek de tentjes wel uit op het interieur, anders ga ik er ook zeker niet zitten.”

Iris Dijkers

Iris Dijkers, beter bekend als A Dash Of Fash, heeft in 2013  de blog www.adashoffash.com en het Insta-account @adashoffash opgericht. Met succes, want ze heeft hier inmiddels haar bedrijf van gemaakt. Met haar 135K volgers deelt Iris alles wat haar blij maakt in het leven; van de mooiste tassen en fijnste nieuwe trends tot de leukste plekken om naartoe te reizen.

Wat is je favoriete outfit voor naar kantoor of een zakelijke afspraak?

“Naar kantoor ga ik graag in een comfortabele sweater, jeans (mijn favo op dit moment is de Levi’s 511) en sneakers. Voor een zakelijk afspraak kies ik voor diezelfde jeans, maar dit keer met een coltrui en blazer, een goede designertas en een paar zwarte laarsjes met hak.”

Heb je een gekke gewoonte op werk, die bijna niemand van jou weet?

“Ik krijg veel kleding opgestuurd en heb ondertussen de kapstok bij Hashtag Workmode zo’n beetje geclaimd met een voorraad aan jassen. Naast een ‘tassen-tic’ heb ik namelijk een ‘jassen-tic’. Ik post voornamelijk outfits en met outfits in de winter kun je echt niet steeds met dezelfde jas op de foto. Thuis heb ik hetzelfde kapstok-probleem en wordt mijn vriend inmiddels gek van me. Oeps, sorry!”

Hoe ziet jouw lievelingslunch eruit?

“Avocado met ei op toast blijft een klassieker, waar ik blij van word. Als ik ergens ga lunchen en dit staat op de kaart, bestel ik het gegarandeerd!”

Wat is favoriete hotspot voor meetings in Amsterdam?

“Voor zakelijke afspraken vind ik The Hoxton altijd fijn. De inrichting is mooi, ze hebben goede koffie en doordat het best groot is, ben je altijd wel verzekerd van een plekje.”

Roos Aduagyei

workmode_roos

Roos werkt als Intern bij Hashtag Workmode. Hier houdt ze zich onder andere bezig met het creëren van content, het verbeteren van de website en het schrijven van leuke teksten. Daarnaast blog ik ook en spendeer een groot deel van mijn vrije uurtjes op Instagram

Wat is je favoriete outfit voor naar kantoor?
“Een zwarte jazzpants met een mooie, gekleurde blouse. Mega comfy en het ziet er ook nog eens leuk uit.”

Heb je een gekke gewoonte op werk, die bijna niemand van jou weet?
“Ik eet altijd op hele stipte tijden. Om 13:00 uur gaat er een belletje in m’n hoofd af en niet kort daarna staat er lunch voor mijn neus. Vergeten om te eten staat niet in mijn woordenboek, haha.”

Hoe ziet jouw lievelingslunch eruit?
“Volkorencrackers met pitten, roomkaas en avocado met daarnaast een espresso. Yum!”

Wat is je favoriete lunchplek in Amsterdam op kantoordagen?
“Ik ben fan van Betty Blue. Als ik daar ga lunchen blijf ik het liefst de hele dag zitten.”

 Check ook het vorige artikel over de gekke gewoontes bij ons op kantoor. 

print
Geschreven door
Laatste reacties
  • Weer zo’n leuk deel en wat een leuke vrouwen zijn dit weer! De Hoxton is wel populair he, haha! Malou x

  • Superleuk om te lezen ! Die lunchplekjes klinken allemaal heel fijn. Van Mechelen kom ik ook graag om te borrelen, inderdaad een hele toffe plek!

    • Leuk om te lezen dat je daar graag komt, thanks voor je reactie! :)

Reactie plaatsen