De smaak van…Kiki Duren

Wanneer je een vaste lezer bent van Amayzine en Tête-à-Tête, dan is journalist Kiki Duren zeker een bekend gezicht. Ze is niet alleen een vrolijke verschijning maar tovert met haar humoristische schrijfstijl ook een glimlach op je gezicht. Daarnaast worden wij érg blij van haar smaakvolle lookjes. Kleurrijk, vrouwelijk en afgemaakt met een beeldige designertas. En het goede nieuws van vandaag: Kiki deelt al haar fashion & food geheimen met ons, plus een portie positieve energie. Ook de favoriete hotspots in Kiki’s hometown Utrecht vind je hieronder, dus lees snel verder. 

1. Droog brood maar wél die designertas, past dat bij jou?
“Ik kan nu heel politiek correct gaan zeggen dat ik al mijn shit op orde heb en sehr verstandig bent omtrent dure uitgaven, maar eerlijk? Ik gedraag me nog steeds als een klein meisje die al het speelgoed wilt hebben dat ze in de Bart Smit folder heeft omcirkeld. Ieder z’n zwakte zullen we maar zeggen.”

2. Hoe zou je jouw stijl het beste kunnen omschrijven? 
“Kleurrijk, vrouwelijk en als het even kan altijd hooggehakt. Op plat schoeisel voel ik me net een stokstaartje die continu op z’n tenen wilt lopen. Daarnaast is het gênant maar waar: ik heb NUL goede basics. En ik draag misschien maar twee keer in het jaar een spijkerbroek.”

3. Waar shop je het liefst?
“Allereerst in een winkel. Ik ben héél ouderwets als het aankomt op online shoppen. Ik wil de volledige beleving. De Bijenkorf blijft cliché maar te relaxt want alles onder één dak. Verder kan ik altijd slagen bij Sandro en Maje, maar ook zeker bij Zara en Costes.”

4. Wat is het item in je kast waar je trots op bent, en waarom?
“Ik denk mijn zilveren Acne-pumps. Het mooiste schoeisel ever. Het enige nadeel aan de situatie is dat het zitschoenen blijken te zijn haha. Daarnaast ben ik nog steeds heel blij met mijn Gucci Dionysus bloom tas.”

5. Wat zou jij niet zo snel aantrekken, oftewel welke modetrend sla jij over?
“Ik vind flaired jeans en jumpsuits bij anderen heel tof, maar verschrikkelijk bij mezelf. Daarnaast vind ik een stukje netpanty dat onder je kleding uitpiept best heftig. No thanks.”

6. Wat staat er bovenaan op je verlanglijstje?
“De perfecte witte blouse. We hebben elkaar alleen nog steeds niet gevonden. Oh, en ik ben al een week of twee beheurlijk van slag door deze tas. Alle donaties zijn welkom, dat snap je.”

7. Wat zijn je favoriete hotspots?
“Binnenkort een dagje in mijn hometown Utrecht op de planning? Ontbijten doe je bij Rabarber of De Ontdekking. De lekkerste Italiaanse broodjes, wijn en olijfolie vind je bij Bigoli en de hummusbar Juuls Hummus vind ik ook helemaal de shit. Dineren doe je lekker bij de Kleine Parade en voor een lekker werkplekje pak ik toch eerder weer de trein richting Amsterdam: The Hoxton blijft een oude liefde.”

8. Ben je een keukenprinses? Zo ja, wat is je specialiteit? 
“Ik ben echt een randdebiel als het op koken aankomt. Ik laat een ei nog aanbranden. Maar gelukkig is mijn vriend een echte keukenprins. Ik denk oprecht dat ‘ie zijn roeping als kok heeft gemist. Wel ben ik een pro als het aankomt op onbijtjes fixen, salades maken en citroenpasta met rucola en ricotta.” 

9. Wat maakt jou in je vrije tijd het meest gelukkig?
“Heb je even? Zand tussen mijn tenen hebben. Op reis gaan en nieuwe plekken ontdekken. Tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden. Op een zonnig terras zitten met een goed glas wit. Stiekem zingen onder de douche en bh-loos door het huis heen banjeren.”

10. Hoe zorg je ervoor dat je lekker in je vel zit? 
“Blok alle energiesuckers uit je leven en omring je met mensen met een positieve mindset. Blijf het kleine kind in je omhoog halen en maak tóch tijd voor dingen ‘waar je geen tijd voor hebt’. Minimaal zeven uur slaap blijft de basis, en verder ben ik sinds kort begonnen met mediteren. Een keer in de zoveel tijd een lekkere massage voor jezelf boeken op een luie zondag blijft ook een toppertje. En schoenen kopen werkt voor mij als therapie, telt dat ook?”

Meer van Kiki Duren zien? Volg haar op de voet via @kikiduren en natuurlijk haar eigen platform Tête-à-Tête

Foto credits: hoofdfoto, foto 1 (bellend) en foto 3 (laptop): Vivian Hoorn voor Amayzine / foto 2 (Gucci tas): Hajar Boudhan voor Amayzine / foto 4: (kleermakerszit): Leroy van den Berg / foto 5: (oranje jas): Annabelle van Hardeveld. 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen