KIPSALADE MET GEROOSTERDE KIKKERERWTEN

Croutons worden vaak aan salades toegevoegd. Nu kun je met brood aan de slag gaan, maar ook gezonde croutons maken van kikkererwten. Je brengt ze op smaak met kruiden en in de oven worden ze vervolgens lekker krokant. Deze salade bevat naast geroosterde kikkererwten ook gebraden kipfilet en  drie soorten groene groenten, namelijk avocado, sperzieboontjes en komkommer. Een super gezond maaltje dus, perfect voor een doordeweekse dag. De lichtzoete honing-mosterddressing maakt de salade helemaal af.

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 2 kleine kipfilets
  • 2 handjes sla
  • 1 avocado
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 ui
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder en chilipeper/cayennepeper
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Honing-mosterddressing:

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
  • Eventueel: druppel citroensap
  • Peper en zout

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken. Dep ze daarna droog met een doek. Doe de kikkererwten in een kommetje en breng ze op smaak met een klein scheutje olijfolie, peper, zout en een paar snufjes chilipeper/cayennepeper en paprikapoeder. Zorg ervoor dat alle kikkererwten omhuld zijn met olie en kruiden. Verdeel de kikkererwten op een met bakpapier bekleden bakplaat. Rooster de kikkererwten daarna in c.a. 25-30 minuten krokant. Hussel de kikkerwten tussendoor – na c.a. 15 minuten – even door elkaar, zodat alle kanten mooi bruin en krokant worden.

2. Breng de kipfilets in de tussentijd op smaak met verse peper en zout en bak ze in 17-20 minuten gaar in de pan. Bak het vlees bij voorkeur heel (voor uiteindelijk mooie, malse plakken kip), maar je kunt het vlees ook in blokjes of reepjes bakken.

3. Zet in de tussentijd een pannetje water op het vuur, breng het water aan de kook en kook de sperzieboontjes in c.a. 15 minuten gaar.

4. Snijd net voordat de boontjes, kipfilet en kikkererwten klaar zijn de komkommer en avocado in stukjes en de ui in dunne ringetjes. Maak de dressing door alle hierboven genoemde ingrediënten met elkaar te mengen en op smaak te brengen met peper en zout en eventueel wat citroensap. Proef even en voeg naar smaak wat extra honing, mosterd of olijfolie toe. Zet de dressing samen met de groenten even apart.

5. Laat de kikkererwten een paar minuten afkoelen. Zet de boontjes onder de koude kraan, zodat ook deze wat afkoelen.

6. Maak de borden op met een laagje sla en verdeel daar bovenop de komkommer, avocado en uiringen. Verdeel daarna wat boontjes over de salade, gevolgd door de geroosterde kikkererwten. Snijd de kipfilet in plakken en verdeel dit in het midden van het bord. Besprenkel de kipfilet en salade met wat honing-mosterddressing en maak af met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

TIP: geroosterde kikkererwten zijn ook lekker als verantwoorde snack!

Geroosterde kikkererwten Geroosterde kikkererwten1 IMG_2193 Salade met kip en geroosterde kikkererwten

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Ohh dit ziet er heerlijk uit!

  • Ziet er verukkelijk uit. Ga ze binnenkort zeker proberen.

Reactie plaatsen