Op sommige dagen heb je weinig fut om uitgebreid in de keuken te staan, maar wil je wel lekker eten. Op dit soort momenten biedt een zelfgemaakt broodje kipshoarma uitkomst. Veel gezonder dan het broodje shoarma van je Turkse buurman en ook vele malen lekkerder. Heerlijk en bijzonder in combinatie met de frisse mangochutney! Eet dit broodje lekker lui op de bank; bord op schoot en filmpje aan!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 kipfilets
  • 2-4 pitabroodjes
  • 1 ui
  • Kerriepoeder
  • Paprikapoeder
  • Verse peper en zout
  • 1 mango
  • 1/2 rode peper, kleingesneden
  • Klein handje verse koriander
  • 1/3 citroen (ongeveer 1 eetlepel sap)
  • Scheutje appelazijn
  • Scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels magere kwark

To do’s:
Snijd de kipfilet in kleine reepjes en kruid ze met een paar snufjes kerriepoeder, paprikapoeder, verse peper en zout. Snijd de ui klein en bak dit in een bakpan totdat de ui glazig is geworden. Voeg daarna de kipfilet toe en bak het vlees in 8-10 minuten gaar en knapperig. Maak in de tussentijd de mangochutney. Snijd de mango in kleine blokjes en meng dit in een kommetje met de kleingesneden rode peper, koriander, het citroensap, een scheutje appelazijn en een scheutje olijfolie. Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open, besmeer ze met wat magere kwark en vul de broodjes met de kipshoarma en wat mangochutney. Maak de borden op met wat sla en tomaatjes of reepjes paprika: lekker om naar smaak aan het broodje kipshoarma toe te voegen. Eet smakelijk!

Kipshoarma

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen