Dikke billen? Zó ben ik me naar mijn figuur gaan kleden

Vroeger droeg ik nauwelijks een broek. Misschien een zwarte jeans bij hoge uitzondering, maar een spijkerbroek was een onzeker drama. Want die bíllen. Ondanks dat ik best tevreden ben met mijn zandloperfiguur, heeft iedereen dus zo zijn onzekerheden. Maar hoe het komt dat ik nu wél regelmatig spijkerbroeken draag en zelfverzekerder ben over mijn lijf, lees je hier.

Ze kijken naar mijn kont!

Vroeger had ik een haat-liefdeverhouding met jeans. Ik voelde ik me altijd eindeloos ongemakkelijk in een spijkerbroek, terwijl ik ‘m bij anderen wel mooi vond staan. Wanneer ik dan langs mensen liep, dacht ik “ze kijken vast naar mijn kont”, en bij die gedachte liep ik automatisch sneller door. Ik was dus lange tijd zo’n ‘rokjes-type’, waar ik me lekker veilig bij voelde. Zonde…

kleding-tips-dikke-billen

Kleding tips voor dikke billen

Los van het feit dat ik sinds mijn studententijd ook wat kilo’s ben kwijtgeraakt (zie hiervoor dit artikel) heb ik inmiddels mijn draai gevonden in een spijkerbroek, waardoor ik ze nu wél regelmatig draag. Hieronder volgen een paar persoonlijke tips die mij hebben geholpen om zelfverzekerder jeans te dragen.

1. Weet welk model, kleur en stof je niét moet dragen. High waist broeken laten de billen namelijk extra uitkomen (je krijgt er lange/uitgerekte billen van) en skinny jeans doen ook weinig voor je bilpartij. Ga voor broeken met een iets rechtere pijp (zoals bijvoorbeeld de klassieke 501) of jeans met een wijde pijp (flared jeans) om de aandacht wat meer af te leiden. Bovendien lijkt de bilpartij kleiner wanneer de kontzakken iets meer naar binnen zijn geplaatst en niet al te groot zijn.

2. Vermijd jeans in een lichte kleur of wassing. En broeken met bleekvlekken, in een print of met dikke stof, laten de billen en benen ook groter lijken. Donkere broeken in een effen kleur staan dus het beste. Oh, goedkope broeken met ‘slechte’ stretch gaan op een gegeven moment uitlopen, en dat ‘lubber-effect’ doet ook niet veel goeds voor je billen.

kleding-tips-dikke-billen1

High waist jeans laten je billen groter lijken

3. Koop een broek altijd te klein. Echt, je mag de eerste keer best wat moeite hebben om ‘m dicht te krijgen. Billen die je in een broek moet “proppen”, lijken vanzelfsprekend kleiner dan billen die álle ruimte van de wereld hebben. En jeans lopen áltijd uit.

4. Was de spijkerbroek niet te vaak (en koud, maximaal op 30 graden) want daardoor gaat de stretch uit de broek, wordt de stof slapper en geeft hij geen verstevig meer.

5. Draag nooit een trui, jas of blouse die op of halverwege de bil valt. Want wanneer het item op het grootste en breedste deel van je kont valt, lijkt hij optisch groter. Dus het bovenstukje valt of boven óf net onder de bil.

6. Draag niet iets heel straks aan de bovenkant. Combineer een jeans liever met een wat wijdere trui, blouse of oversized blazer. Optisch lijken je benen en billen dan slanker.

kleding-tips-dikke-billen

7. Draag broeken met een opvallende accessoire of bovenstuk, om ook hier de aandacht een beetje af te leiden. En die mooie hak, dat fake fur jasje of die knappe tas, maken een outfit met jeans ook net wat vrouwelijker. Wanneer dat bij je persoonlijke stijl past natuurlijk.

8. Ontdek welke merken het best bij jou en je figuur passen. Zelf heb ik erop los geëxperimenteerd, van de vroeger o-zo populaire Indiana Rose jeans (ken je ‘m nog?) tot aan alle bekende jeansmerken van nu. Nu ben ik trouw aan een of twee merken. Levi’s heeft bijvoorbeeld ooit speciaal een broek uitgebracht (de Revel jeans) voor een lift van je billen in de broek. Sindsdien heb ik vertrouwen gekregen en volg ik de nieuwste modellen (zoals LOT 700 series).

9. En wanneer ik een dag wat minder zeker in mijn lijf zit, draag ik een spijkerbroek met een lang vest of een blazer of trui die nét over de billen valt, zoals op de foto hieronder. Zo heb ik er de hele dag letterlijk en figuurlijk geen omkijken naar. Of trek ik een paar killer heels aan, dat werkt áltijd. Niet alleen om je sexyness een boost te geven, ook je benen en billen lijken hierdoor slanker.

Draag jij veel jeans en herken je de ‘billen-onzekerheid’? Of heb je kledingtips voor dikke billen in een spijkerbroek?

kleding-tips-dikke-billen2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Maar waarom z9u je je figuur moeten verbergen? Niks mis met grotere billen toch? Laat je lichaam mooi zien en geniet ervan! Zijn genoeg meiden die dikkere billen willen.

  • Bijvoorbeeld een lag tuniek accentueerd je billen toch ook?

    • Lang bedoel ik

Reactie plaatsen