KOFFIE-MACADAMIA IJS, ZONDER IJSMACHINE

De lente is gestart en daarmee is ook de ijstijd aangebroken. Fijn, want wie wordt er niet vrolijk van een lekker en verfrissend ijsje? Het zelf maken van ijs is helemaal een feest. En nee, hier heb je geen ijsmachine voor nodig. Ook hoeft het ijs wat je maakt geen toegevoegde suikers te bevatten. Wat let je dus nog? Lees snel verder, want in dit artikel vind je het recept voor romige koffie-macadamia ijs. Je leest het goed: ook jij kunt dit lekkere ijs zelf maken!

Omdat veel mensen een diner het liefst afsluiten met een kopje koffie, leek het me een leuk idee om koffieijs te maken. Mét macadamia nootjes. De notige smaak past namelijk erg goed het pittige karakter van koffie. Zoeten met suiker? Welnee! Hiervoor gebruik ik een flinke scheut agavesiroop.

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 1 halve mok koude Espresso
  • 400 ml kokosmelk
  • Scheut agavesiroop
  • Handje macadamia nootjes (fijngehakt)
  • Eventueel: ongezoete slagroom
  • 4 blokjes pure chocolade

To do’s:
1. Doe de afgekoelde koffie samen met de kokosmelk en een flinke scheut agavesiroop in een mixkom. Mix het geheel tot een romige en gladde massa.

2. Giet de helft van het koffiemengsel in glazen ijskommetjes, tot iets onder de helft. Zet de kommetjes daarna 2 uurtjes in de vriezer om het eerste deel van de ijs wat hard te laten worden. Haal ze vervolgens uit de vriezer en verdeel een laagje fijngehakte macadamianootjes over de (bevroren) bovenkant. Giet daarna de rest van het koffiemengsel over de nootjes tot net onder de rand van het glas. Zet dit vervolgens minimaal 4 uur in de vriezer.

3. Haal de ijsjes een half uur tot een uur voor het opdienen uit de vriezer, zodat het ijs zachter wordt. Maak de buitenkant van de glaasjes schoon met een natte doek (natgemaakt met heet water) zodat het vastgekoekte ijs wordt weggenomen.

4. Breng aan de bovenkant van het ijs een laagje ongezoete slagroom aan (eventueel) en garneer met fijngemaakte pure chocolade stukjes en macadamianootjes.

Lees het hele artikel op de Hema blog: blog.hema.nl en bekijk ook de andere heerlijke inspiratie-artikelen!

Koffie macademia ijs zonder ijsmachine1 Koffie macademia ijs zonder ijsmachine Koffie macademia ijs zonder ijsmachine2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Lijkt me heerlijk!

  • hi,
    is het met kokosmelk zoals in je uitleg of kokosroom zoals op de foto?

    en kan ik de nootjes er gewoon ook meteen bijdoen zonder na 2uur er uit te nemen en dan pas toe te voegen?

    thx

    • Hi Celine, scherp van jou :) met kokoscreme en melk kan allebei! De nootjes kun je er meteen bij doen wanneer ze niet naar de bodem zakken. Anders even in 2 delen. Ben benieuwd of je ‘t toetje lekker vindt. Liefs en succes!

Reactie plaatsen