Welk kapsel of haarkleur past het beste bij jou?

Rood haar, gele plukken, een boblijn en lange pony: ik heb het allemaal gehad. Helaas lag ik vaak dezelfde avond al huilend in mijn bed van spijt en daarom ben ik nu al jaren trouw aan mijn bruine, lange haar. Maar soms begint het weer te kriebelen… Daarom ging ik op bezoek bij Koffijberg in Amsterdam, daar krijg je advies over de kleur, verzorging en het kapsel dat het beste bij jou als persoon past. Lees hier over mijn ervaringen!

Spanning voor een nieuw kapsel

Wanneer het gaat om een fris kapsel of nieuwe haarkleur ben ik altijd wat voorzichtig. Mijn haar is namelijk dun en breekt snel af, daarom probeer ik het verven zo lang mogelijk uit te stellen. Maar wanneer de grijze haren over een tijdje tevoorschijn piepen, is er geen ontkomen meer aan. Daarom liet ik me adviseren bij Koffijberg in Amsterdam en koos voor de I-dentity behandeling, met advies over mijn haarkleur en kapsel, de styling en verzorging daarvan, en bijpassende visagie. Je kunt zelf een hele metamorfose ondergaan. Niet alleen op basis van wat op dat moment hip is of het beste bij je gezicht staat, maar ook wat past bij de conditie van je haar én persoonlijkheid.

Hoe is de gezondheid van je haar?

Nadat ik door eigenaresse Kimm werd ontvangen met een kopje muntthee, moest ik een vragenlijst invullen. Met vragen over mijn levensstijl, kledingsmaak en ochtendritueel kreeg zij een beeld van wat voor type ik ben. Ook werd er naar de vorm van mijn gezicht gekeken. Vervolgens werd de gezondheid van mijn haar onderzocht met een speciaal apparaat. Grappig om zo’n haartje van heel dichtbij op het schermpje te zien! Daarna kreeg ik een kleuranalyse – waarbij er verschillende gekleurde doeken voor mijn gezicht werden gehouden –  en daaruit bleek dat warme tinten het beste bij mij staan, in plaats van koele tinten.

Tips voor het “shapen” van je gezicht

Omdat ik een smal gezicht heb en een iets groter voorhoofd, werd mij geadviseerd om bij de haaraanzet altijd voor een donkere kleur te kiezen. Kimm vergeleek dit met het effect van een donker plafon, waarbij een kamer breder lijkt. Zo had ik er nog nooit naar gekeken, handig! Voor de haarpunten kan ik wel voor een iets lichtere tint kiezen, maar altijd met een warme, gouden of koperen ondertoon. Qua kapsel zou een lange bob mij goed staan, omdat hierbij de jukbeenderen en kaaklijn mooi uit komt. Bij lang haar, zou Kimm voorin wat kortere plukken adviseren, die mooi langs mijn gezicht vallen. Ik kreeg ook te horen dat ik vaker naar de kapper moet voor de puntjes, oeps! Haar splijt sneller dan dat het groeit, dus om de 1-2 maanden bijknippen is een must.

Zen in de massagestoel

Nadat ik de analyse en het persoonlijke advies had gekregen, werd mijn haar gewassen en gemasseerd. In een massagestoel met de fijne producten van Keune (waarbij de shampoo voor vet haar een aanrader is), was ik helemaal ontspannen. Daarna werd mijn haar geknipt en gestyled. En om de “nieuwe” look helemaal af te maken, werden ook mijn wenkbrauwen geverfd en kreeg ik bijpassende make-up. De visagist koos voor een donkere tint bij de arcadeboog en een lichtere tint op het bewegende ooglid, voor een openere blik. Met een frisse look liep ik de deur uit!

Ben jij ook benieuwd welke kleuren en kapsels het beste bij jou staan? Kijk dan voor meer informatie over de behandelingen op de website: koffijberg.nl. Trouwens een tip wanneer je een keer een feestje hebt: de bow dry area, waarbij je binnen 30 minuten met een mooi gestyled kapsel de deur uit loopt.

De blow dry area

Het apparaat om de gezondheid van het haar te onderzoeken

De heerlijke massagestoel

De natuurlijke, warme kleuren die mij het beste staan

Of roodtinten, wanneer ik wat meer wil opvallen

 

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen