KOKOS-BANAAN PANNENKOEKEN

Een van mijn favoriete ontbijtjes, vooral in het weekend, zijn banaan pannenkoeken. Je hebt hier maar weinig ingrediënten voor nodig, die je hoogstwaarschijnlijk ook al standaard in huis hebt. Daarnaast zijn de pannenkoeken snel klaar, gezond en super lekker. En trouwens ook prima als lunch of after sport maaltje. Vandaag geef ik de banaan pannenkoeken een tropische twist, namelijk met kokos en meegebakken fruit. Ik heb in dit recept gekozen voor blauwe bessen, maar je kunt ook verse ananas of mango toevoegen: heerlijk!

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 1 (rijpe) banaan
  • 2 eieren
  • 2-3 eetlepels kokosrasp
  • Blauwe bessen
  • Kokosolie om in te bakken
  • Honing

To do’s:

1. Prak de banaan fijn met een vork. Doe de fijngemaakte banaan in een mengkom samen met 2 eieren en klop dit – met behulp van een garde of een vork – tot een beslag. Mix daarna 2 eetlepels kokosrasp en een klein handje blauwe bessen door het beslag.

2. Smelt en verhit kokosolie in een bakpan en schep hier vervolgens voor elke (kleine) pannenkoek 2 eetlepels beslag in. Maak hier een mooi, rond vormpje van. De blauwe bessen in het beslag worden tijdens het bakken vanzelf zacht. In een pan is ruimte voor ongeveer 4 kleine pannenkoekjes.

3. Bak de pannenkoeken 1-2 minuten totdat de onderkant goudbruin is gekleurd, en draai ze daarna voorzichtig om. Bak de andere kant ongeveer 1 minuut, totdat ook deze goudbruin kleurt.

4. Leg de gebakken pannenkoekjes op een bord, besprenkel ze met honing en strooi hier wat extra kokosrasp overheen. Garneer eventueel met extra blauwe bessen.

Kokos banaanpannenkoek1 Kokos banaan pannenkoek Kokos banaanpannenkoek

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen