KOKOSCRÈME MET MANGOPUREE

Normaal gesproken ben ik niet zo’n toetjesmens, maar man o man: dit is lek-ker. Fris, fruitig, en romig tegelijk, en daardoor perfect om het diner mee af te sluiten. De romige kokoscrème met de frisse mangopuree is een combinatie made in heaven. Bovendien is dit toetje heel makkelijk klaar te maken. Alles kun je vooraf al voorbereiden en klaarzetten in de koelkast wat je een hoop last minute gestress bespaard. Ook fijn: dit is zo’n toetje wat nauwelijks kan mislukken.

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 250 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel (kokosbloesem)suiker
  • 125 gram slagroom 
  • 150 gram kwark
  • 3 gelatine blaadjes
  • 1/2 citroen
  • 2 rijpe mango’s
  • Verse munt

TIP: voeg wat verse vanille toe. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mes het merg eruit. Voeg dit toe wanneer je de kokosmelk opwarmt.

To do’s:

1. Zet een pannetje op het vuur en verwarm hierin de kokosmelk samen met de suiker. Voeg wanneer de suiker is opgelost de room toe, breng het geheel aan de kook en laat voor 10 minuten op laag vuur sudderen. Laat het romige mengsel daarna afkoelen.

2. Week in de tussentijd de gelatine blaadjes in koud water, knijp ze uit en verwarm de gelatine daarna totdat het vloeibaar is in een apart pannetje, zoals staat omschreven op de verpakking. Laat afkoelen.

3. Weeg de kwark af tot 150 gram, doe dit in een mengkom en meng de gelatine hier doorheen. Schep er vervolgens het afgekoelde kokos-room mengsel doorheen en meng het goed door elkaar. 

4. Giet het mengsel in 4 glaasjes en zet dit voor c.a. 6 uur in de koelkast. 

5. Pureer in de tussentijd het vlees van de mango met een staafmixer en voeg hier het sap (en eventueel de rasp) van een halve citroen aan toe. Zet dit koud.

6.  Wanneer de kokoscrème na c.a. 6 uur stevig is, giet je hier een laagje van de mangopuree bovenop en maak je de bovenkant mooi glad. Dit kun je alvast voorbereiden of vlak voor het serveren doen, voor de smaak maakt het niet uit. Garneer met blaadjes verse munt en eventueel wat kokosrasp. 

Heb je niet alles opgegeten? De volgende dag smaakt dit kokos-mango toetje ook nog erg lekker!

Kokoscreme met mangopuree Kokoscreme met mangopuree2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Zelf ben ik ook niet echt bepaald een toetjesmens, maar je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit!

    • Ha Marlotte, zeker eens maken! Ik vind dit kokos-mango toetje goddelijk! :-) liefs en fijne kerst!

  • Mijn moeder heeft het gemaakt, hij was erg lekker

Reactie plaatsen