Komkommer kuipjes met skinny eiersalade

De laatste tijd maak ik regelmatig nieuwe, gezonde borrelhapjes. Hapjes die niet alleen lekker zijn, maar er ook leuk uit zien én waar je zonder schuldgevoel de hele avond naar kunt grijpen. Deze keer ging ik aan de slag met komkommer kuipjes, die je kunt vullen met een homemade tonijnsalade maar bijvoorbeeld ook met skinny eiersalade, waarvan ik het recept in dit artikel met je deel.

Beste recept voor eiersalade

De eiersalade van mijn moeder, is by far mijn favoriet. Wanneer we vroeger iets te vieren hadden, rook die ochtend het hele huis naar gekookte eieren. Nu vraag ik me af of dit wel zo’n lekkere geur was, maar I loved it, want ik kreeg kriebels bij de gedachte dat ik de eiersalade een paar uur later zou gaan opeten. Gék was ik (en ben ik nog steeds) op eieren. ‘S avonds wist ik de weg naar de hapjestafel maar al te goed te vinden. Tot aan misselijkheid toe. En ook de volgende ochtend was het feest, want dan was er vaak nog wat eiersalade over, die na een nachtje rust vaak nóg lekkerder was. Om ervoor te waken dat hij niet door mijn zussen werd opgegeten, kwam ik hier bij hoge uitzondering eerder mijn bed voor uit. Een recept wat hierop lijkt, vind je hier.

Geheim ingrediënt

Wat dat ‘geheime’ ingrediënt is? Een scheutje Maggi. Niet super gezond, wel de pérfecte smaakmaker in eiersalade. Wanneer je liever geen Maggi gebruikt, kun je ook een theelepeltje mosterd toevoegen. Hier deel ik het eiersalade recept maar dan de ‘slanke’ variant, aangezien je hierin mayonaise vervangt voor (een deel) kwark en je optioneel een klein appeltje kunt toevoegen. Extra lekker vanwege het zoetje. Een lekkere salade om de frisse komkommer kuipjes mee te vullen.

Benodigdheden:

Voor c.a. 10 gevulde komkommer kuipjes

 • 6 eieren
 • 8 stengeltjes bieslook + extra voor garnering
 • 1/2 rode ui
 • 1 eetlepel kwark en 1 eetlepel light mayonaise (of 2 eetlepels kwark, nog slanker)
 • Snuf kerrie en een snuf paprikapoeder
 • Peper en zout
 • Smaakmaker: (halve) theelepel grove mosterd of een scheutje Maggi
 • Eventueel: 1/4 appel
 • 1 komkommer

To do’s:

1. Kook de eieren en laat ze goed schrikken in koud water. Snijd in de tussentijd de bieslook en rode ui fijn en doe dit in een middelgrote mengkom. Snijd daarna de afgekoelde eieren in blokjes en doe dit in de mengkom, samen met de kwark en mayonaise.

2. Mix de ingrediënten door elkaar en breng de eiersalade op smaak met kerrie, paprikapoeder, peper, zout en naar smaak een theelepel grove mosterd of een scheutje Maggi. Voeg eventueel wat kleine blokjes appel toe om de eiersalade een zoet tintje te geven. Zet de salade daarna in de koelkast tot gebruik.

3. Snijd de komkommer in plakken van ongeveer 2-3 cm dik. Hol ze vervolgens voorzichtig uit met een theelepel of mesje. Let op, niet te diep, zorg ervoor dat de kuipjes nog wel een bodem hebben. Laat de kuipjes vervolgens even uitlekken of dep ze droog met keukenpapier.

4. Vul de komkommer kuipjes tenslotte met een flinke schep eiersalade en garneer met wat fijngesneden bieslook en een snufje paprikapoeder. Serveer op een mooie schaal. Schenk nu een drankje voor jezelf in. Cheers!

Bekijk hieronder een how-to van dit recept in het filmpje, die ik samen met Foodie Channel heb opgenomen.

Meer inspiratie voor gezonde borrelhapjes? Klik dan hier. En heb je een gerecht van Cotton & Cream gemaakt, dan ben ik natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vindt! #cottonandcream. 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
 • Heeerlijk, ik krijg al honger als ik er naar kijk! Superfijn dat het ook een slank recept is, bedankt voor het delen!

  • Graag gedaan Benthe, dank voor je leuke berichtje! :)

Reactie plaatsen