DEZE ZUSSEN HELPEN IEDERE BRUID AAN HAAR DROOMJURK

Wanneer je de afgelopen maand mijn trouwartikelen hebt gelezen, dan weet je dat ik mijn jurk heb gevonden bij La Bella Blanca. In deze mooie bruidswinkel in Zwolle kreeg ik veel vrijheid, hing een ontspannen sfeer en werd ik verrast door de moderne collectie. De zussen Esther en Simone zijn bovendien jong én gezellig. Bubbels wanneer je de jurk hebt gekocht? Welnee, daar begin je gewoon mee! Ik vroeg Simone alles wat je als bride to be wilt weten. Wat zijn de nieuwste trends en hoe kun je voor een prikkie een bruidsjurk scoren? 

1. Wanneer kwam je op het idee om een bruidswinkel in Zwolle te starten?

“Esther en ik zijn beiden getrouwd (geweest) en hebben dus zelf de jacht naar de perfecte jurk meegemaakt. En dat bleek niet heel makkelijk. We kwamen er snel achter dat, met name in het Noorden, veel winkels niet met de tijd meegaan. We konden maar moeilijk een winkel vinden die goed aansluit op de wensen van een jonge, moderne en eigentijdse vrouw. We kwamen daarom vrij snel tot de conclusie dat dát was wat we misten en besloten daar iets mee te doen. Nog geen jaar later openden we onze winkel en hebben we een waanzinnige collectie trouwjurken die allemaal nét even anders zijn.”

2. Wat zijn jullie inspiratiebronnen op het gebied van bruidsmode?

“Wij laten ons vooral inspireren door een combinatie van fashion magazines en streetstyle. Ook op bijvoorbeeld Instagram vind je de wereld aan inspiratie van nieuwe designers. Op deze manier ontdek je nieuwe merken. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe designers. Wat onze winkel meteen tot een succes heeft gemaakt is onze veelzijdige collectie van een aantal bekende designers zoals bijvoorbeeld Rosa Clara en Justin Alexander (bij ons is alleen de JA Signature lijn verkrijgbaar) en designers die wij naar Nederland hebben gehaald, zoals Inmaculada Garcia en Anna Kara. Uiteindelijk laat ik me leiden door maar één ding en dat is mijn gevoel.”

3. Wat zijn de trends voor het aankomende bruidsseizoen?

“Wat we veel gaan zien, zijn de zogenaamde 3D japonnen, waarbij op de jurk bloemen in 3D formaat echt op de jurk lijken te liggen. Ook de lage rug blijft nog even maar maakt plaats voor het accent op de voorkant. De ‘plunging neckline’, beter bekend als het diepe decollete, gaan we vaker zien komend seizoen. Verder komt de off-shoulder look ook in bridal fashion terug en gaan we veel minimalistische clean cut looks zien. En dan, last but not least, de grovere gekleurde bloemenprints. Deze worden verwerkt in bijvoorbeeld de sleep van een japon of soms zelfs de gehele japon. Dit is een trend die waarschijnlijk iets meer tijd nodig heeft, omdat je hier wat meer lef voor nodig hebt. Maar wij zijn ervan overtuigd dat we hier de komende jaren niet omheen kunnen.”

labellablanca-2

4. Wat is het beste periode om voor bruidsjurken te shoppen?

“Dat hangt natuurlijk heel erg af van wanneer je gaat trouwen. Maar de meeste stellen trouwen in de zomer en wij raden dan aan ergens tussen september en februari de jurk uit te kiezen. Veel designers hanteren een levertijd van 5 maanden en je moet ook ruimte overhouden voor eventuele aanpassingen. Wanneer je geen stress wilt op het laatste moment, moet je er dus vroeg bij zijn.”

5. Heb je een tip voor vrouwen met een wat kleiner budget? 

“Wanneer je gebonden bent aan een budget moet je proberen in de zomer op zoek te gaan naar je trouwjurk. Omdat aan het eind van de zomer de nieuwe collecties bij bruidswinkels binnenkomen, hebben vrijwel alle winkels tijdens de zomermaanden ‘sample sale’ om plaats te maken voor de nieuwe collectie. Tijdens de sample sale koop je een bruidsjurk rechtstreeks uit het vak. Je moet dus geluk hebben met de maat. En onthoud daarbij dat in vrijwel alle jurken wat speling zit voor de vermaak, maar je kan een hele goede koop doen. Elke winkel heeft natuurlijk een ander sample sale ‘beleid’ maar met een beetje geluk scoor je de jurk van je dromen voor de helft van de prijs.”

6. Herken je het moment wanneer iemand ‘de jurk’ gevonden heeft? 

“Iedere bruid is natuurlijk anders en uit haar reactie anders, maar zien het JA-moment bijna altijd wel aankomen. Je herkent het door een verschil in gezichtsuitdrukking. Het gevoel is soms zelfs bijna tastbaar. Helemaal bij bruidjes die al meerdere malen gepast hebben, zie je bijna een soort van opluchting. De ontlading is op zo’n moment heel duidelijk. We blijven Nederlanders en zijn over het algemeen veel te nuchter voor die Amerikaanse ‘say yes to the dress’ taferelen. Maar ook bij ons is het moment waarbij iemand haar jurk heeft gevonden heel duidelijk, ook wanneer ze niet door de geluidsbarrière heen knallen. Het is vaak een specifieke grijns en een twinkeling in de ogen die de bruid verraad. Ook zie je de lichaamshouding en het loopje veranderen.”

7. Waar zou je zelf opnieuw in trouwen, welk merk en model?

“Toen we vorig jaar de winkel openden, hadden we een jurk waar ik helemaal weg van was. Elke keer wanneer iemand deze jurk ging passen, was ik doodsbang. Die jurk is van MIJ, dacht ik dan. Op een gegeven moment zei ik tegen Esther dat ik had besloten dat de jurk niet langer te koop was. Ik heb hem in een hoes gestopt, mijn naam erop geschreven, en hem achter gehangen. Daar hangt hij nu nog steeds, maar of ik er nu nog in zou trouwen weet ik eigenlijk niet. Omdat we na het eerste jaar nog veel meer richting hebben kunnen geven aan onze eigen stijl, zijn er nog veel meer jurken bijgekomen waar we zelf in zouden trouwen. Als ik dus nu opnieuw zou moeten kiezen? Waarschijnlijk een Rosa Clara. Of nee, een Anna Kara. Nee, een Inmaculada. Lastig kiezen. Eerst maar eens een man.”

la-bella-blanca-zwolle

8. Wat is de meest gênante situatie in jullie winkel geweest?

“We hebben tot nu toe eigenlijk nog nooit een echte ruzie tussen een bruid en bijvoorbeeld familie of vriendinnen meegemaakt. We hebben slechts één keer een pas-afspraak gehad waarbij we echt met onze handen in het haar stonden. We kregen weinig feedback en er was zo weinig interactie dat we ons op een gegeven moment nauwelijks een houding wisten te geven. Toen de afspraak erop zat, keken Esther en ik elkaar aan en vroegen ons oprecht af of deze dame überhaupt wel wilde trouwen. Nou, om eerlijk te zijn vroegen we ons vooral af wie er in hemelsnaam met haar wilde trouwen. Maar dat is een beetje gemeen natuurlijk. Je weet nooit wat er speelt in het leven van iemand.”

9. Heb je een tip aan brides to be’s in de zoektocht naar de droomjurk? 

“Heel simpel: het is jouw jurk en jouw dag. Luister naar de mening van anderen maar laat die van jezelf het zwaarst wegen. Helemaal wanneer vrouwen veel mensen meenemen tijdens een pas-afspraak hebben ze het soms zwaar te verduren. En dan vooral wanneer het ‘bridal consultants panel’ uit een groep mensen met uiteenlopende stijlen bestaat, is het soms erg lastig. Die vindt dit mooi, die weer dat, en daarbij wordt de mening van de bruid soms even vergeten. Dus ladies, luister naar je entourage maar volg je eigen gevoel. Buiten dat om: oordeel pas over een jurk wanneer je hem aan hebt. Hoe een jurk er op een hanger uitziet is vaak heel anders dan wanneer hij door iemand gedragen wordt. Be open minded is hier dus de sleutel.”

10. Wat is jullie ambitie met La Bella Blanca, zijn er spannende plannen? 

“Toen we de winkel net openden, zeiden we ‘wij worden de Nederlandse Kleinfeld’ (winkel van say yes to the dress). Een deel van ons heeft nog steeds die ambitie. Tegelijkertijd vinden wij het ook heel fijn om te werken zoals we dat nu doen. Esther en ik doen het samen en we weten precies wat we aan elkaar hebben. We hebben een coupeuse in dienst en that’s it. De persoonlijke service die we onze klanten nu kunnen bieden zal veranderen wanneer we als winkel echt mega worden. We zijn er nu altijd nog zelf bij, dus als er iets mis gaat zijn we daar zelf verantwoordelijk voor. We houden natuurlijk wel echt onze ogen open. Stilstaan is achteruit gaan en wanneer we een kans zien wat nieuws te gaan doen zullen we die zeker aangrijpen.”

Wil je meer informatie over La Bella Blanca bruidswinkel in Zwolle, klik dan hier. Ben je benieuwd naar mijn persoonlijke tips voor het bruidsjurken passen of andere persoonlijke trouw verhalen, klik dan op deze link

bruidswinkel-zwolle

 

print
Geschreven door
Laatste reacties
  • Jullie zijn echt de beste bruidswinkel van nederland! JullIe hebben echt de mooiste jurken hangen! Net Anders dan de andere Bruidswinkels! Love la bella blanca!

  • Wat een mega leuk interview!! La Bella Blanca is echt de allerleukste, beste en mooiste bruidswinkel van Nederland!!! En je zag er zooooo mooi uit op je huwelijk!! Big Xx Suus – http://bagatyou.com

    • Hihi dat vond ik nu ook ;) hopelijk tot snel eind december vriendin!

Reactie plaatsen