Laagjes ontbijt met bosvruchten en granola

Toen ik voor het eerst een plantaardige variatie op kwark en yoghurt proefde, dacht ik eerst ‘dit ga ik vast niet lekker vinden’. Maar ik was juist meteen gek op de zachte smaak. Want vooral kwark kan nog wel eens zuur zijn. Nog steeds kies ik regelmatig voor sojaproducten, en vooral omdat ik het lekker vind. Mijn latte drink ik bijvoorbeeld het liefst met sojadrink. Wist je dat soja ook hele gezonde eigenschappen heeft, en bomvol eiwitten zit? In dit artikel vertel ik er meer over en deel ik een ontbijt recept met de nieuwe Alpro Go On.

Soja voor een stevige eiwit-boost

Soja ken je ongetwijfeld als vleesvervanger die je ook veel tegenkomt in de Aziatische keuken. En je hebt vast wel eens een soja latte gedronken. Maar wist je dat sojaproducten rijk zijn aan eiwit? Een goede keuze dus voor je ontbijt. De plantaardige variatie op kwark is bijvoorbeeld niet alleen lekker zacht van smaak, het is ook nog eens rijk aan hoogwaardige soja-eiwitten. Eiwitten hebben we nu eenmaal nodig voor een goede start van de dag. Waar (plantaardige) eiwitten nog meer goed voor zijn? Sterke spieren (dat willen we allemaal), gezonde botten (kun je niet vroeg genoeg mee beginnen) en energie (geen uitleg nodig). Ook goed om te weten: plantaardige variaties gemaakt van soja bevatten meestal minder verzadigde vetten dan bijvoorbeeld kwark.

Knap ontbijtje

Alles wat in lagen of kleuren wordt gemaakt (denk aan de unicorn trend) of in een kommetje wordt geserveerd (smoothie bowl) is hot in foodie-land. Daarom leek het me leuk om een ontbijt te maken wat bestaat uit verschillende laagjes. Hiervoor heb ik de nieuwe Alpro Go On gebruikt, dit is een plantaardige variatie op kwark en is heel zacht van smaak. Vervolgens heb ik laagjes gemaakt met fruit en granola. Ziet er schattig uit toch? Leuk om te maken wanneer je zin hebt om een knap ontbijtje op Instagram te delen of wanneer je lief wilt zijn voor je vriend. En vooral wanneer je zelf zin hebt in een lekker en gezond ontbijt, natuurlijk.

 

Nodig:

Voor 1 persoon:

  • Flinke hand blauwe bessen
  • 2-3 aardbeien
  • 400 gram Alpro Go On
  • 2 scheppen granola

To do’s:

  1. Doe het fruit in een kom en pureer met een staafmixer. Mix hier vervolgens twee scheppen Go On, plantaardige variatie op kwark, doorheen.
  2. Neem een groot glas en vul dit voor 1/4 met Go On. Verdeel hier vervolgens wat (maximaal de helft) van de roze fruitmix overheen, zorg dat het een mooi laagje is en aan de rand goed aansluit op het glas.
  3. Verdeel hier daarna een laagje (1 of 2 scheppen) granola overheen. Vervolgens herhaal je het aanbrengen van de laagjes: eerst een laagje Go On, daarna een laagje fruitmix en tenslotte wat granola. Garneer eventueel met wat aardbeien en blauwe bessen. 

Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Alpro.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Wat ziet dat er mooi en vooral lekker uit, wauw! Ik krijg hier zoveel zin van in eten, heerlijk met al die vruchtjes. Echt een lenteontbijtje! Malou x

  • Hoeveel calorieën zijn dit ontbijt

Reactie plaatsen