Marlieke met haar hoge hakken tussen de koeien in een weiland. Yeah right. En BBQ-en, dat is toch meer iets voor mannen? Een BBQ leent zich tenslotte alleen voor hamburgers en speklappen. Ahum. Hoog tijd om alle vooroordelen eens even van tafel te vegen!

Stel je eens voor. Je rijdt in een snelle Range Rover naar een biologische boerderij. Daar wacht een bubbelende crémant om gedronken te worden. En ligt een vers stukje zalm klaar om langzaam gerookt te worden. In een Big Green Egg, om precies te zijn. De gerookte zalm is zo zacht dat hij haast smelt in je mond en je smaakpapillen laat tintelen. Daarop volgt een supermals en gevuld varkenshaasje en kruidige beef. Met bijpassende wijnen, niet te vergetenDit is een korte omschrijving van de Ladies BBQ van vorige week, waar op uitnodiging van Land Rover alleen vrouwelijke foodjournalisten en -bloggers welkom waren.

De BBQ is namelijk écht niet meer alleen het domein van mannen, waar zij zich een paar keer per jaar met hamburgers en worstjes uit mogen sloven. We moesten het tegendeel nog wel even bewijzen, dus werden voor de culinaire gerechten aan ‘t werk gezet. Bekijk hieronder het fotoverslag van deze BBQ workshop, waarbij we tips en tricks kregen van Ralph de Kok (Nederlands BBQ kampioen).

Ladies BBQ 2

De Lindenhoff is een biologische boerderij waar al vier generaties lang met passie wordt gewerkt. Wist jij dat De Lindenhoff veel producten levert aan Amsterdamse restaurants?

Ladies BBQ 1

Met een glaasje crémant in de hand kregen we een rondleiding door de boerderij. Biggetjes, koeien en kalfjes, ik heb ze allemaal zien rondrennen.

Ladies BBQ

Het drie-gangen menu bereid op de Big Green Egg, werd opgegeten aan deze lange tafel midden in het weiland.

Ladies BBQ 6

Ben, oprichter van de Lindenhoff is overtuigd: “alles wat je erin stopt, komt er weer uit”. Uhm, wat hij hiermee bedoeld: zorg je goed voor de beesten (gezond gras, etc.), dan proef je dat!

Ladies BBQ 4

Ralph de Kok geeft BBQ trainingen aan sterrenrestaurants in Nederland. In veel restaurants staat een Big Green Egg te shinen. Ooit hoop ik er ook eentje in mijn tuin of dakterras (balkon is wat te klein) te hebben!

Ladies BBQ 3

Groenten kun je rechtstreeks op het houtskool grillen. Door de hoge temparatuur wordt de groenten extra zoet. Het (verbrande) velletje kun je er daarna gemakkelijk af halen. Deze paprika’s en uien zijn perfect voor een heerlijke salsa, zie foto hieronder.

Ladies BBQ 5

Een salsa gemaakt van ui, paprika, tomaat (van de grill), koriander, beetje munt, verse peper, zout en een scheutje balsamico. Deze salsa is erg lekker bij vlees!

Ladies BBQ 9

Tussen de koeien in het weiland. Weer eens wat anders dan de drukke stad. Ik vond het (voor even) heerlijk!

Ladies BBQ 7

De zalm is op de grill gerookt (met de deksel dicht). Voordat je de zalm op de BBQ legt, moet je het stukje vis flink marineren met zout en een beetje suiker. Het zout onttrekt het vocht uit de zalm en dit is positief voor het rookeffect. De zalm werd gegeten met witte asperges, een honing-dille saus en wat bietjes. Een heerlijke combinatie van smaken. De zalm was zo zacht en smaakvol dat ik mijn bord bijna wilde aflikken!

Ladies BBQ 8

Varkenshaas gevuld met spekjes, gewelde abrikozen in port, knoflook en een lenteuitjes. Dit stukje vlees werd gegeten met een saus gemaakt van gecarameliseerde perzikken (op de BBQ uiteraard) en pittige kimchi saus (het geheime Koreaanse ingrediënt, zo lekker!).

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen