LASAGNE MET TONIJN, COURGETTE EN PESTO-TOMAATSAUS

Wanneer je vrienden te eten krijgt, is lasagne een perfecte maaltijd. Waarom? Je kunt de lasagne vooraf alvast op je gemakje klaarmaken en zet hem pas in de oven zodra je vrienden er zijn. Terwijl je gezellig bijkletst doet de oven zijn werk. Geen gestress in de keuken dus! Deze lasagne met tonijn, courgette en pesto-tomaatsaus heb je in vijf minuutjes voorbereid en je hebt hier geen pannen voor nodig. Super simpel dus! Het tweede zeer positieve puntje aan dit recept is dat het lekker én gezond is. Een betere combinatie bestaat er volgens mij niet. Echt een van Cotton & Cream’s ‘feel-food’ favorieten dus!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 blikje tonijnstukken (in water) – 185 gram
  • 400 gram tomatenblokjes (in tomatensaus)
  • 2 theelepels groene pesto
  • 1 courgette
  • 6 lasagnebladen (spelt- of spinazielasagne, voor 2 laagjes)
  • 1 bol Mozzarella
  • 15 gram verse basilicum
  • Verse peper en zout
  • Kleine ovenschaal

To do’s:
Doe de tomatenblokjes met ongeveer de helft van de saus (deel afgieten) in een kom. Voeg hier 2 theelepels groene pesto, de basilicum in grove stukken gescheurd en wat verse peper en zout aan toe en meng het geheel door elkaar. Snijd met een kaasschaaf of scherp mes lange dunne plakken van de courgette. Snijd ook de Mozzarella in dunne plakken. Breng een dun laagje saus aan op de bodem van een ovenschaal. Leg hier overheen een laagje lasagnebladen. Breng daarna opnieuw een laagje tomatensaus aan, een laagje met tonijnstukjes en daaroverheen een laagje met de courgetteplakken. Herhaal dit weer met een laagje lasagnebladen, een laagje tomatensaus, een laagje tonijnstukjes en een laagje met courgetteplakken. Verdeel als laatste de plakken Mozzarella over de bovenste laag met courgette. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en laat de lasagne in 30 minuten op 180 graden gaar worden. Snijd de lasagne daarna in stukken en garneer met wat verse basilicum. Klaar is kees!

Tonijn lasagne

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen