LASAGNE VAN RODE BIET MET GEITENKAAS

De laatste tijd maak ik vrijwel alleen maar lasagne zonder pasta. Laatst had ik voor de verandering speciaal lasagnebladen gekocht, maar ben ze zelfs vergeten te gebruiken. Je hebt ze namelijk écht niet nodig om een lekkere lasagne te maken. Zoete aardappel, courgette, aubergine en zelfs bieten zijn ideaal om laagjes mee te creëren. Niet alleen gezond maar ook veel smaakvoller dan de klassieke lasagnebladeren. Hier vind je het recept voor een lasagne van rode biet met geitenkaas, rundergehakt en tomatensaus. We weten al dat rode biet en geitenkaas een combinatie is to die for, maar ook rundergehakt en tomatensaus kunnen er ook wat van in de mix! En de rode biet is lekker knapperig, dat geeft de lasagne een lekker bite. Maken dus. Eet smakelijk!

Benodigdheden (voor 3-4 personen):

  • 500 gram voorgekookte rode bieten
  • 400 gram rundergehakt
  • 175 gram zachte geitenkaas
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 400 gram tomatenblokjes of verse tomaten
  • Verse basilicum
  • Oregano
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (of harde geitenkaas)

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd in de tussentijd de aubergine en courgette in de lengte in plakken. Snijd ook de bieten in dunne plakjes en de ui in stukjes.

2. Fruit de ui in de pan met wat olie. Rul daarna het gehakt, op smaak gebracht met peper en zout.

3. Pureer in de tussentijd de tomaten(blokjes) met een staafmixer. Voeg hier als laatste wat fijngesneden verse basilicum, oregano en peper en zout aan toe.

4. Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met de aubergine plakken. Verdeel hier de helft van de rode bieten plakjes overheen, daarna de helft van het gehakt, de helft van de saus en de helft van de geitenkaas. Verdeel hieroverheen nog een keer dezelfde laagjes (maar dan met courgette ipv aubergine). Sluit af met een laagje Parmezaanse kaas of geraspte harde geitenkaas.

5. Bak de lasagne van rode biet in ca. 25 minuten in de oven gaar. Eet smakelijk!

Klik hier voor nog meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten.

Rode biet lasagne met geitenkaas Rode biet lasagne met geitenkaas1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Ik ben dol op lasagna! Dit recept ga ik zeker maken!

    • Leuk om te horen Darina, benieuwd wat je ervan vindt!

  • Jummie, naast de rode biet lijkt het me heel lekker!

    • Hi Marion, je lust geen rode biet? Vervang dan gewoon voor zoete aardappel: ook erg lekker! :-) X

  • Net heerlijk gegeten, wat een verrassend recept!!!

    • Wat leuk om te horen Janneke, dank voor je lieve berichtje!

  • Heerlijk recept!!!

Reactie plaatsen