LASAGNE VAN ZOETE AARDAPPEL, SPINAZIE EN ZALM

Vandaag staat er een bijzonder gerecht op het menu. Namelijk een lasagne van zoete aardappel met courgette, spinazie, geitenkaas en zalm. Een heerlijke combinatie met veel verschillende smaken. Wanneer je niet van geitenkaas houdt, dan kun je dit ook perfect vervangen voor fetakaas. De zoute fetakaas in combinatie met zoete aardappel doet het ook erg goed. Eet een frisse salade bij dit gerecht. Ben jij al een grote zoete aardappel-fan? Probeer dan ook eens deze lasagne met gehakt  (recept hier) en zoete aardappelpuree (recept hier).

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 100 gram geitenkaas of fetakaas
  • 200 gram plakken gerookte zalm
  • 2 handjes verse spinazie
  • Verse dille
  • Ovenschaal + boter of olie om mee in te vetten
  • Peper en zout

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels en was de courgette. Snijd de zoete aardappel in zo dun mogelijke plakken, met behulp van een groenteschiller of keukenmachine. Snijd ook de courgette in de lengte in (iets dikkere) plakken, dit gaat prima met een schilmesje.

2. Vet daarna de ovenschaal in en breng aan de onderkant een laag aan met zoete aardappel plakken. Verdeel daar overheen een laag met courgette plakken. Verspreid daar bovenop een hand spinazie blaadjes en breng vervolgens een laag aan met (de helft van) de gerookte zalm plakken.

3. Creëer vervolgens opnieuw een laag zoete aardappel, een laag courgette, een laag spinazie blaadjes en een laag zalm. Strooi wat verse dille over de zalm en verdeel daaroverheen de geitenkaas of fetakaas. Maak vervolgens een afsluitend laagje met zoete aardappel. Bestrooi op de bovenlaag wat verse peper, zout en besprenkel met olijfolie.

4. Zet de de lasagne voor 30-40 minuten in de oven. Controleer tussentijds of de bovenlaag niet donker wordt, zet de oven in dat geval wat lager. Check na 30-40 minuten of de zoete aardappelen en courgette mooi zacht is van binnen. Zo niet dan laat je de lasagne nog een paar minuten langer in de oven staan.

Lasagne van zoete aardappel en zalm Lasagne van zoete aardappel en zalm 1 Lasagne van zoete aardappel en zalm 4 Lasagne van zoete aardappel en zalm 3

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Méid, wat ziet dat er heerlijk uit, wat een leuk gerecht Top, wil ik zeker eens maken !!!

    • Hi Hedwig, bedankt voor je leuke bericht. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt! :-)

  • Wat een heerlijk gerecht lijkt me dit, gaat op de to make list!

    • Leuk Jessica, ik hoor nog wel van je wat je ervan vindt ;) Liefs!

  • Hmm, dat ziet er heerlijk uit. Alleen eet ik geen courgette. Waarmee zou ik het kunnen vervangen?

    • Hi Natalie, je zou aubergine kunnen proberen! Zelf heb ik deze combinatie met aubergine nog niet geproefd, maar ik denk dat het een prima vervanger is van courgette. Succes! :)

  • Heerlijk receptje!!! Ik ben fan geworden van je blog ☺️

  • Like like liiiiiike!!! Dit recept ga ik zeker binnenkort maken. Zit nu al te watertanden :-)

  • Ik hou van zoete aardappel dus moet dit recept zeker een keer proberen! Het ziet er heerlijk uit!

  • Bedankt voor het recept. Ik vond het heerlijk!

    • Leuk om te horen, dank voor je lieve bericht!

  • Ik heb het gisteren gemaakt maar zonder courgette, deze had ik niet in huis. Erg lekker recept.

    • Ha Sandra, wat goed dat je ‘n alsnog gemaakt hebt, ook zonder courgette :-) leuk om te horen dat de lasagne alsnog goed smaakte. Thanks voor je lieve bericht!

  • Erg lekker gerecht! Ben fan van zoete aardappel.

    • Hi Irene, je bent met ‘t recept aan de slag gegaan? Heel leuk om te horen! Vind zelf de combinatie van zoete aardappel met geitenkaas errug lekker. Fijne avond!

  • Makkelijk om te maken en erg lekker.
    Absoluut een aanrader

    • Dankjewel voor je leuke berichtje Soraya, heel fijn om te horen! Lfs

  • Echt super, super lekker! Nog lekkerder dan het er al uit ziet, bedankt voor het recept! Die ga ik zeker vaker maken!!

    • Ha Anne, dank voor je super leuke berichtje. Heel fijn om te lezen dat het je gesmaakt heeft! :-) Misschien vind je de variant met kip ook lekker, of de gevulde zoete aardappel? Geniet van je weekend! Liefs, Marlieke

      • De gevulde zoete aardappel is inderdaad ook groot favoriet! Die maken we regelmatig met een vulling van bonen en groenten. Jouw variant met kip ga ik ook zeker proberen, die ken ik nog niet!

  • Heerlijk gerecht, vanavond gemaakt voor etentje met man, zwager en schoonzus…Bedankt!

    • Wat leuk om te horen Coco, dank voor je lieve bericht! En fijn dat ook jouw familie het lekker vond. Probeer ook eens de frittata met zoete aardappel en zalm, die vind je dan vast ook lekker! Liefs en fijne dag!

  • super lekker met aubergine & feta want die had ik in huis

    • Oh yum, dat klinkt heerlijk! Goed idee, ga ik onthouden. Thanks voor je leuke bericht!

  • Wauw, wat was dit genieten! Heb het zonder courgette gemaakt, maar evengoed fantastisch. Heerlijke combinatie. Ga ik absoluut vaker maken! Oh ja en vanmiddag een klein restje gewoon koud als lunch opgegeten, top!

  • Supermooi gerecht om te zien: een echt restaurant-torentje. Ik heb het in een 4-kant ovenblik gemaakt en in kleine vierkanten opgediend.
    Het voelt ook stevig in de mond en tegelijkertijd superlicht! verrassend lekker!
    Heel bijzonder, ik ga het voor diners gebruiken.
    Louise Hubrecht

Reactie plaatsen