Libertine Café Café Amsterdam: van brunch tot late night drinks in de 9 straatjes

Het is geen tikfout, er zit echt twee keer café in de naam. Waarom, dat doet er eigenlijk niet toe, deze nieuwste zaak in de 9 straatjes is gewoon een héle gezellige plek om met vrienden af te spreken. Voor een ongedwongen diner, uitgebreide brunch of late night drinks. En vooral in het weekend is het hier béregezellig. Er staat overigens no reservations op de voordeur, dus je kunt hier ook nog eens ieder moment van de dag binnenwandelen. Yep, dit is onze nieuwe, favoriete hangplek in de Wolvenstraat. 

Nieuwe borreltent in de 9 straatjes

Nu Wolfje (tijdelijk) gesloten is en we de menukaart van Brix inmiddels ook wel uit ons hoofd kennen, is Libertine Café Café onze nieuwe, favoriete hangplek in de Wolvenstraat. De deuren zijn de hele dag geopend en in het weekend kun je er zelfs tot 3.00 ‘s nachts terecht. Het interieur is een verzameling van alles wat de bevriende eigenaren Casper Reinders en Steven Pooters mooi vinden, maar zoals je van Casper gewend bent, is het resultaat altijd stijlvol. Opvallend is de enorme houtoven, maar ook de chique bar en de marmeren tafeltjes springen in het oog. De laagdrempelige en gezellige sfeer van een bistro-café, maar met een moderne knipoog. En natuurlijk goed eten.

Italiaanse happen om te delen

Hoewel Libertine Café Café doet denken aan een Franse bistro, serveert de keuken Italiaans gerechten. Om samen te delen uiteraard, omdat we dat het liefste doen. De bloemkool met kaas is zó lekker, om je vingers bij af te likken. De groene asperges zijn heel goed en fris van smaak, en de salade caprese is een van de lekkerste ooit. Deze gerechten zijn dus absolute aanraders, en heerlijk in combinatie met een van de pizzetta’s of crostini’s die op de kaart staan. Denk aan een kleine pizza met spinazie en ei of crostini met zalm of tonijn. Geen ingewikkelde gerechten, no-nonsense en gewoon lekker. Wanneer je alleen voor een borrel bij Libertine Café Café binnenwipt, heb je ook de keuze uit verschillende Italiaanse hammen. Yup, dit is dus de plek waar jij je volgende borrel of diner gaat hebben.

Libertine Café Café
Wolvenstraat 22, Amsterdam
Libertinecafe.amsterdam

Credits foto’s interieur: Sneakers and Smoothies

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen