Linzen zijn hartstikke gezond: ze zitten boordevol vezels en plantaardige proteïnes. Wat heeft dit voor effect? Dat je na het eten van linzen lang een verzadigd gevoel hebt. Dat is toch wat we willen? Deze vegetarische linzen-tomatensoep is echt overheerlijk en simpel klaar te maken. De toevoeging van verse tomaten zorgt ervoor dat je ook de nodige vitaminen binnenkrijgt. Een ideaal soepje voor een doordeweekse dag, wanneer je de ‘schade’ van het afgelopen weekend gezond wilt inhalen. Eet smakelijk!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 grote tomaten
  • 200 gram linzen (rood of groen)
  • 2 bouillonblokjes (bij voorkeur groentebouillon, voor 1 liter water)
  • Kruiden (komijnzaad, kaneel, gemberpoeder, chilipoeder, nootmuskaat, verse peper en zout)
  • Verse koriander
  • Olijfolie
  • Staafmixer

To do’s:
Snijd de rode ui, knoflook en tomaten in grove stukken. Roerbak dit in een paar minuutjes met wat olijfolie in de pan, samen met wat komijnzaad en een snufje kaneel, gemberpoeder, chilipoeder, nootmuskaat, verse peper en zout. Voeg daarna de linzen toe en bak ze kort mee. Doe daarna de bouillonblokjes en 1 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes koken totdat de linzen gaar (zacht) zijn. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en voilà, een heerlijke linzen-tomatensoep is geboren! Giet de soep voorzichtig in de soepkommetjes en maak het af met wat verse peper en verse koriander.

TIP: houd je van pittig? Voeg dan een scheutje tabasco toe!

Linzen-tomaat soep

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen