Look: in deze party dress ben je zeker geen muurbloempje

Als gast op een bruiloft mag je niet de show stelen. Althans, het wordt niet gewaardeerd wanneer je mooier bent dan de bruid, waar dáár draait het allemaal om. Maar dat betekent niet dat je je moet gedragen als een grijs, ongezellig muurbloempje. Want ook de bruid wil straks het liefst alleen maar stralende vriendinnen in beeldige outfits op de foto’s terugzien. En vooral bij een zomerbruiloft – of het zonnetje nu wel of niet schijnt, in Nederland weet je het immers nooit – doet zo’n gekleurde bloemenprint het altijd goed. Ook bij een strandfeestje is dit dé jurk die je aan wilt trekken.

Nieuwe lengte

De lengte van de jurken die we dragen, is elk seizoen weer anders. Deze trends worden nu eenmaal bepaald door de tijd waarin we leven, en soms heeft de economische situatie daar zelfs invloed op. Bij goede, rijke tijden blijkt uit onderzoek dat we meestal kiezen voor korte mini jurkjes, bij wat zwaardere tijden gaan we voor veel stof en en een lange lengte. Dit seizoen zien we veel ultrakorte jurkjes en bij wat nettere gelegenheden is de ‘halverwege’ lengte, waarbij de stof tot de kuit valt maar mét sexy split, populair. Mag jij inschatten in wat voor optimistische tijd we leven. De oranje kleur in deze feestjurk met print zorgt er trouwens voor dat je zongebruinde huid ook nog eens perfect tot haar recht komt. Het is een kleur die je bovendien niet heel veel ziet en daardoor de positieve aandacht trekt. Ook de strik aan de voorkant maakt ‘m net wat specialer. Toen ik deze jurk droeg, kreeg ik heel veel complimenten en vragen waar ik ‘m had gescoord. Altijd leuk om te horen, zeker een van mijn favoriete jurken van deze zomer dus!

Jurk: Topshop (merk verkrijgbaar via Kleding.nl)
Hoed: Forever 21
Oorbellen: H&M
Zonnebril: Céline 
Schoenen: Omoda
Tasje: ASOS

 

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen