Look: waarom dit mijn meest favoriete winterjas is

Een paar weken geleden liep ik met mijn schoonzusje door de winkelstraat en ik vertelde haar dat ik op zoek was naar zo’n super dikke, warme en zachte winterjas – het liefst fake fur – waar ik én mijn babybuik de koude maanden hélemaal in kunnen verdwijnen. Letterlijk twee seconden later zag ik dit rode exemplaar in de etalage hangen. Toeval bestaat niet. Hij was ook nog in mijn maat beschikbaar, dus geen enkele twijfel: die is van mij! Deze jas is op mijn lijf geschreven, ik heb ‘m dan ook bijna dagelijks aan. Het lekkere knalkleurtje maakt ‘m helemaal af. Oh, en hij zorgt voor leuke gesprekken, want onopvallend over straat lopen is er in deze jas niet meer bij. 

Allergisch voor saai

Wanneer ik mijn kledingstijl zou moeten omschrijven, is dat alles behalve basic. Nee, geef mij maar kleur, en prints. Ik ben allergisch voor saai en vind het veel te leuk om te experimenteren met mijn outfits. Het is toch heerlijk om elke dag weer met een totaal andere look de deur uit te gaan? Ik krijg daar positieve energie van en een krachtige outfit maakt mij zelfverzekerder. Allesbehalve saai, is zéker deze rode bontjas van de Mango. Hij is extreem zacht en warm, eentje waarmee je de winter moeiteloos overleefd. Op de regenbuien na, want dan kom je als een verzopen katje thuis. Ik combineer ‘m hier met een jurkje met panterprint van de ZARA. Een combinatie die gedurfd is maar wanneer je de outfit verder rustig houdt – dus laat de hoge hakken of lakleren laarzen thuis – kan dit wat mij betreft heel goed.

De must-have sieraden van dit moment

Naast een bontjas, zijn gouden sieraden deze winter onmisbaar om de look af te maken. En dan het liefst verschillende ringen met elkaar gecombineerd aan één hand of meerdere kettinkjes aan je hals, zodat je een unieke, persoonlijke mix creëert van sieraden. Daarbij zijn stoere sieraden met een vintage gevoel, zoals zegelringen en kettingen met een munt of andere bijzondere hanger, helemaal on trend. In deze look draag ik een ketting en zegelring die het Amsterdamse sieradenmerk Mimi et Toi speciaal voor de 1e verjaardag van Licor 43 Orochata heeft ontworpen. Dit is het nieuwste drankje van het bekende, Spaanse likeurmerk en de naam Orochata betekent vrij vertaald ‘golden girl’. Niet zo gek dus, dat het idee voor een sieradenlijn is ontstaan. Ook leuk: het wapen van de Spaanse familie is verwerkt in de sieraden, wat ze extra speciaal maakt. De limited edition 18-karaats gouden juweeltjes zijn vanaf december verkrijgbaar in de webshop van Mimi et Toi. Ook leuk als kerstcadeautje dus!

Rode bontjas: Mango
Jurkje: Zara
Tas: Valentino 
Laarzen:  Kendall + Kylie via Omoda
Ring & ketting: Mimi et Toi x Licor 43

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Waar is deze rode fake-fur jas te koop?

    Dank en groet,
    Ann-Mieke

Reactie plaatsen