LUNCHSALADE MET KIP, GEITENKAAS EN APPEL

Het is lunchtijd, je agenda staat bomvol afspraken, hebt al urenlang je mail niet bekeken en een rammelende maag… Dan maar vlug een boterham naar binnen schuiven. Herkenbaar? Die snelle boterham naar binnen schuiven: NIET meer doen! Neem 5 minuutjes de tijd en flans een simpele salade in elkaar met alles wat je nog in de koelkast hebt staan. Je voelt je daarna stukken beter en energieker!

Maak bijvoorbeeld deze salade met kipfilet, geitenkaas en appel. De combinatie van licht vlees, kaas en fruit in een salade is heerlijk. Heb je geen kipfilet in huis? Vervang de kip dan voor bijvoorbeeld rauwe ham, gerookte zalm of maak de salade vega. Houd je niet van appel? Vervang het fruit voor wat druiven of een peertje! En als je geen geitenkaas hebt, voeg dan gewoon een andere kaas toe zoals bijvoorbeeld Hüttenkäse, Feta of Mozzarella. Zo simpel is dat!

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 1 krop Romaine baby sla
  • 30 gram geitenkaas
  • 1/2 appel
  • 1/2 avocado
  • 5 cherrytomaatjes
  • 4-5 plakjes kipfilet
  • Een klein handje nootjes (walnoten en/of amandelen)
  • Olijfolie en/of verse peper

To do’s:
Snijd de sla, appel, avocado en cherrytomaatjes klein. Snijd de plakken kipfilet in kleine reepjes of stukjes. Doe dit samen in een slakom en voeg hier de noten en geitenkaas aan toe. Meng de salade door elkaar, zodat de geitenkaas zich overal in de salade verspreidt. Voeg naar smaak nog wat olijfolie en/of verse peper aan de salade toe. Zo simpel en lekker, daar wil je toch best 5 minuutjes van je schaarse tijd voor inleveren?

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen