WAKKER WORDEN MET… MAARTJE FREDERIKS

Ze geeft leiding aan zo’n 200 mensen, werkt gemiddeld 70 uur per week en is ‘pas’ 31 jaar oud. Meet Maartje Frederiks, de vrouw die al vijf jaar aan het roer van het inmiddels onmisbare HelloFresh in Nederland staat. Wat is haar ochtendritueel, in welke outfit voelt ze zich het meest krachtig en wat doet ze verder om haar doelen te bereiken? Vandaag starten we de dag met girlboss Maartje, die haar key to success met je deelt.

1. Ben je een ochtend- of avondmens, en waarom?
“Ik ben een echt ochtendmens en sta dan ook vroeg op. De stad is op haar mooist als ik op de fiets zit, als Amsterdam net ontwaakt. En op kantoor is het dan nog lekker rustig”

Ik houd van de start van de dag, het gevoel dat de dag nog voor je ligt. Vol goede voornemens, frisse plannen en nieuwe kansen.

2. Wat doe je het eerste wanneer je wakker wordt? 
“Ik start de dag met een kop thee. Ik ben een enorme theefanaat en houd van alle smaken. Maar ’s ochtends kies ik toch voor Earl Grey, om even ‘pittig’ wakker te worden.”

3. Uitgebreid ontbijten of liever on the go?
“Doordeweeks ontbijt ik met yoghurt, muesli en vers fruit van het seizoen. In het weekend ga ik het liefste samen met mijn vriend Peter buiten de deur ontbijten. Ik ben een echte zoetekauw en kies dan voor wentelteefjes of pannenkoeken met vers fruit. Favoriete ontbijttentjes in Amsterdam: Le Pain Quotidien, Dignita of Mook Pancakes.”

Maartje Frederiks3

4. Wat is je favo office-outfit?
“Mij zie je bijna nooit in een broek. Ik draag graag rokken en jurkjes. En altijd hakken!”

Mijn hoogste hakken draag ik op de dagen waarop ik ’s ochtends wat minder energie heb.

5. Hoe haal jij álles uit de werkdag?
“Ik maak iedere ochtend een planning voor de dag. Hoe vroeg mijn eerste afspraak ook begint, minimaal een half uurtje voorbereiden zorgt ervoor dat ik alles onder controle heb. Daarnaast neem ik altijd de tijd om even goed en lekker te lunchen.”

6. Wat is de belangrijkste persoonlijke les die je carrière-wise hebt geleerd?
“Geloof in jezelf, je kunt meer dan je denkt en sta achter de dingen die je doet. Ik ben een volhouder en weet wat ik wil, maar ben flexibel genoeg om te schakelen als dat nodig is. Verder heb ik geleerd dat ik graag aan iets bouw dat echt iets toevoegt, het leven prettiger maakt. En doen wat je leuk vindt is ontzettend belangrijk.”

7. Wat is de sleutel van jouw succes?
“Weet waar je naar toe werkt. Als je een duidelijk doel voor ogen hebt, dan weet je waar je het voor doet en is het makkelijker om keuzes te maken, waarom je juist iets wel moet doen of niet moet doen. Zo’n doel moet juist uitdagend zijn, een beetje spannend zelfs.”

Vooruitkijken en letterlijk een ambitieuze stip op de muur zetten. Het geeft uiteindelijk zo veel energie als je het doel daadwerkelijk weet te behalen!

8. Waar sta je over 5 jaar?
“Ik vind het vooral belangrijk dat ik dan nog steeds doe wat ik leuk vind, en waar ik met heel veel passie en energie aan werk. Alles wat met food te maken heeft vind ik bere-interessant. Eten is zo’n belangrijk onderdeel van onze cultuur en het is zo verweven in wie we zijn. Iedereen eet. Wij maken gezond eten toegankelijk, dus over vijf jaar is HelloFresh dan ook niet meer weg te denken uit hun dagelijkse leven.”

Maartje frederiks2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen