MACADAMIA ROTSJES MET ZEEZOUT

Zet een schaal voor mijn neus (of bovenin de kast) en hij is binnen no time leeg. Deze macadamia rotsjes met zeezout. Het is ook geen geheim dat zoet en zout een onweerstaanbaar lekkere combinatie is. Maar wat dacht je van macadamia nootjes en pure chocolade? De van oorsprong Australische macadamia nootjes zijn wel een iets vetter en calorierijker dan amandelen en walnoten, dat verklaart misschien ook de extreem romige en zachte smaak. Maak deze macadamia rotsjes met zeezout dus wanneer je wat lekkers hebt verdiend. Of wanneer je je schoonmoeder of ander soort visite op bezoek krijgt, dan doen deze bruine knapperds het ook goed. Weer eens wat anders dan die pindarotsjes, waar ik me ook regelmatig kotsmisselijk aan heb gegeten, en extra lekker door het zeezout. Ohja, en je hebt we maar drie ingrediënten voor nodig.

Benodigdheden: 

  • 70 gram pure chocolade
  • c.a. 140 gram macadamia noten
  • Grof zeezout (niet te grof)

To do’s:
1.
Smelt de chocolade au bain-marie (door de chocolade te smelten in een steelpannetje, die je dompelt in een tweede pan met warm water). Bekleed een bord met bakpapier en zet dit klaar.

2. Leg een deel van de macadamia noten met een lepel in de gesmolten chocolade, en zorg ervoor dat ze overal bedekt zijn met chocolade. Haal daarna een aantal nootjes (4-6, afhankelijk van hoe groot je de macadamia rotsjes wilt hebben) met een lepel uit de chocolade, laat het overtollige chocolade afdruppelen en leg de chocolade nootjes vervolgens op het bakpapier. De nootjes moeten mooi tegen elkaar aan liggen.

3. Strooi daarna wat zeezout over de macadamia rotsjes. Zet voor minimaal 2 uur koud in de koelkast. Blijven ze over? Bewaar de macadamia rotsjes op een droge en koele plek, bij voorkeur in de koelkast.

Meer recepten voor zoete, makkelijke en gezonde tussendoortjes vind je hier.

macadamia rotsjes1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen