MET DEZE 3 SCHOENEN TRENDS ROCK JIJ DE ZOMER LOOK

Gemiddeld hebben we zo’n 17 paar schoenen in de kast staan. Daarvan dragen we er maar 3 heel regelmatig, blijkt uit onderzoek. Ondanks dat we altijd grijpen naar deze favorietjes, is het niet gek dat we toch veel keuze willen hebben. Want het model van die ene zwarte laars is toch écht anders dan van dat andere zwarte laarsje. En ook al draag je die knalrode pumps bijna nooit, ze staan gewoon onweerstaanbaar goed op je schoenenplank. Bovendien kan hetgeen wat aan je voeten siert ook écht bepalen hoe je je voelt. Denk maar eens na over het verschil in mood (en houding) wanneer je een lekker brutaal hakje of een nonchalant sneakertje draagt. Tenslotte kan de juiste schoen de outfit maken of breken.

Naast dat ik persoonlijk draag waar ik me die dag lekker bij voel, laat ik me ook verleiden door trends. Om brogues en andere mannelijke veterschoenen als voorbeeld te nemen. Een paar jaar geleden ging ik niet de deur uit zonder een hak van minimaal 7 cm. Toen had ik echt niet gedacht dat ik de hippe, platte schoentjes nu in meerdere kleuren en prints in huis zou hebben. Tijden veranderen dus, en trends al helemaal. Vooral wanneer er een nieuw seizoen is aangebroken. Daarom zet ik vandaag 3 totaal verschillende schoenen trends voor het aankomende zomerseizoen in de spotlights. Plus een aantal shoptips om de hippe schoentjes meteen in huis te halen.

Schoenen trend 1: statement heels

Een bijzondere (doorschijnende) hak, een knallend kleurtje, een gekke print of wat fransjes op je teen. Ga in ieder geval voor iets dat opvalt, want je voeten zijn de eye catchers deze zomer!

Statement heel trend

Linksboven: Topshop | Linksonder Daisy Street | Rechts: Public Desire

Schoenen trend 2: Plateau schoenen

Ken je die afgrijselijke Spice Girls schoenen nog? Van een verhoging waren we in die tijd niet vies. Ook in de jaren ’70 waren blokhakken en plateauschoenen de shit. Nu doen we het weer dunnetjes over, met een plateau sandaal of pump waarmee je jezelf flink in de hoogte werkt.
Trend plateau schoen
Boven:  ZARA | Onder: Mango

Schoenen trend 3: Combat boots

Vooral in de stoere streetstyle-lookjes zie je ze regelmatig voorbij komen: de combat boots. Of kistjes en veterlaarzen, het is maar hoe je ze wilt noemen. Draag ze sexy met blote benen in een festivaloutfit.

Combat boots

Links: Sacha | Rechts: Shabbies

Welke schoenen trend voor de zomer van 2016 is helemaal op jouw lijf geschreven?

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
 • aah zo’n veterschoen moet ik echt nog een aanschaffen! :)

 • Statement heels zijn heel leuk vind ik, niet té opvallen voor mij, maar ze mogen zeker wat specialer zijn, toch?
  Ik hou van plateau schoenen maar vind deze een beetje te hoog….
  Ik hou meer van iets lagere….
  Combat boots moet ik sowieso scoren!!! Maar misschien wel met iets hogere hak…. :)

  Liefs!

 • Eyecathers zijn het zeker! Lekker opvallend en lekker vrolijk!

 • Toffe schoenen! Ik ga zeker proberen dit jaar op de plateauschoenen te lopen:)

Reactie plaatsen