MOJITO EN AARDBEI-BASILICUM IJSJES

Meisjes en ijsjes, zowel vroeger als nu een verleidelijk combi. Als klein meisje was het al een feest om een mierzoet exemplaar uit te kiezen, meestal de meest ongezonde optie. Nu maak je zelf (gezonde) ijsjes, met echt fruit!

De Calippo met colasmaak was in mijn schoolklas favoriet. Vooral die laatste ‘slok’ gesmolten ijs smaakte zo lekker zoet. De ‘duo lolly’ met twee stokjes die je doormidden kon breken was juist razend populair bij ouders. Waarschijnlijk omdat hij lekker betaalbaar was (in grote familiepakken verkrijgbaar) en je het ijsje met een vriendin kon delen: een sociaal verantwoord ijsje. Helaas zoog je er al vrij snel alle kleur- en smaakstoffen uit waardoor er wat smaakloos waterijs over bleef.

Je kunt makkelijk zelf gezonde ijsjes maken. Minder zoet en met echt fruit. Een verrassend aardbei-basilicum ijsje, bijvoorbeeld. Of een verfrissend mojito ijsje met een scheutje rum. Lees hieronder hoe je deze heerlijke ijsjes in een handomdraai maakt!

Dit heb je nodig:

  • Waterijs houdertjes
  • Blender

Ingrediënten aardbei-basilicum ijsjes

  • Handje verse aardbeien
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Paar druppeltjes citroen- of limoensap
  • Scheutje water

Ingrediënten Mojito ijsjes

  • Paar blaadjes verse munt
  • 1/6 deel limoensap
  • 1/6 deel rum
  • 4/6 deel water

Zo maak je ze:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix dit tot een vloeibaar geheel. Houd je van zoet, voeg dan wat rietsuiker of honing toe. Vul de ijsvormpjes met het mengsel en zet ze een nachtje in de vriezer. Wanneer je de ijsjes de volgende dag makkelijk uit de vormpjes wilt halen, houd je ze eerst een paar seconden onder de warme kraan.

Fruit waterijsjes Mojito ijsjes

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen