Koel, koeler, koelst. Zomerdrankjes kunnen mij niet fris en fruitig genoeg zijn. Het zomerse drankje van deze week is een klassieker. De mojito, maar dan een fruitig tintje. Dat klinkt toch als zonnige muziek in je oren? Van dit drankje word ik in ieder geval erg dorstig!

Benodigdheden (per drankje):

  • 5 cl Bacardi (of een andere soort witte rum)
  • 1/2 limoen in partjes
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 5 takjes verse munt
  • Rood fruit, bijvoorbeeld: framboos, bessen, watermeloen, aardbei (eventueel gepureerd in een blender)
  • Veel ijs
  • Spa Rood (eventueel een scheutje Prosecco/Cava)

To do’s:
Knijp de partjes limoen uit in een glas. Doe de uitgeperste limoenpartjes met de munt, het fruit en suiker in het glas. Druk met een stamper het fruit en de munt aan. Vul de glazen met ijsblokjes en roer de rum en de Spa Rood erdoor tot de suiker is opgelost. Serveer de cocktails met een stukje fruit aan de rand en een rietje.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen