5 heerlijke spa’s waar je de hectiek even kunt ontvluchten

Als je ons iets zegt over een spa, hoef je dat geen twee keer te zeggen. We pakken maar wat graag even een moment voor onszelf en ontvluchten de hectiek het liefst eens per maand voor een retraite. Zeker als die spa er ook nog eens mooi uit ziet. Het klinkt misschien gek, maar het blijkt dus echt zo te zijn dat als een ruimte je aanspreekt qua look & feel, je zelf ook gaat spiegelen. Als de ruimte rust uitstraalt, word je zelf ook rustiger. Idem dito voor een drukke omgeving. Tof onderwerp wel, want zo zijn er dus hele handboeken geschreven over wat je het beste kunt doen qua inrichting van je huis. Natuurlijk hebben de spa’s hier bijzonder goed over nagedacht en dat is dus voor niets. Daarom delen we graag een lijstje met mooie spa’s in Nederland met jou, om hier jouw me-momentje te creëren. 

Spa weekend in Valkenburg

Wil je een weekend helemaal tot rust komen, boek dan een nachtje weg in Château St. Gerlach in Limburg. Het is niet goedkoop, maar je overnacht dan wel als een prinses in dit prachtige kasteelhotel. Je kunt daarbij gebruik maken van de sfeervolle sauna- en spafaciliteiten die het hotel te bieden heeft. Boek een massage, loop een rondje door de sprookjesachtige tuin en jouw ontspanningsmoment in stijl is helemaal compleet. Goed om te weten: in het restaurant van Château St. Gerlach kun je fantastisch (en sterwaardig) dineren. En kun je daarna geen genoeg krijgen van de spa beleving? Thermae 2000 is een gigantisch complex dat op 10 minuten rijden van Château St. Gerlach gelegen is. Je hebt een zwembad-gedeelte waar je met bikini gebruik van kunt maken en een deel met sauna’s waar je dat stukje stof uit moet doen, dus je bent hier wel een paar uur zoet. Het buitenbad is voor deze spa kenmerkend: met uitzicht over het natuurlandschap van Valkenburg.

Valkenburg / Château St. Gerlach / Thermae.nl

Akasha Spa

De Akasha Spa van het Conservatorium hotel in Amsterdam kan in deze lijst met mooiste spa’s natuurlijk niet achterblijven. Sterker nog, deze staat heel hoog in het lijstje. Sowieso vinden wij het een plus dat badkleding in het Conservatorium hotel verplicht is. Trek dus je mooiste bikini maar alvast uit de kast, want die ga je nodig hebben.
AmsterdamConservatoriumhotel.com

City Spa Bali

In Utrecht kun je je heel even terug trekken in het prachtige Bali. Niet echt natuurlijk, maar deze spa geeft je het gevoel alsof je aan de andere kant van de wereld bent. Je kunt een heerlijke massage boeken of geniet van Balinese wellnessrituelen. Je plant hier specifiek een behandeling en loopt dus niet de hele dag in je bikini rond.
UtrechtCityspabali.nl

Savarin

Spa Savarin in Den Haag is een sprookje. Als je hier binnenloopt kun je alle stress en zorgen van je af laten glijden en heerlijk genieten van deze heerlijke omgeving. Vooral de sauna met uitzicht naar buiten is echt een ervaring! In Spa Savarin is een bikini altijd verplicht.
Den HaagSavarin.nl

The City Street Spa

Deze luxe spa op de Prinsengracht in Amsterdam is echt een knapperd. Een mooi, rustgevend interieur en een relaxte sfeer waarin je helemaal tot rust komt. En dat terwijl je je bevindt midden op de grachten! Boek hier een massage, facial of laat je voeten verzorgen. Alles is hier fijn en goed.
Amsterdam / Savarin.nl

Kun je geen genoeg krijgen van de spa beleving? We hebben je eerder onze favorieten gedeeld betreft de meest culinaire en luxe sauna’s, check dit lijstje hier.

 

Bronnen beelden: foto Thermae 2000: Facebook / foto Akasha Spa: conservatoriumhotel.com / foto City Spa Bali: cityspabali.nl / foto Savarin: savarin.nl / foto The City Street Spa: Facebook

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Geen reacties

Reactie plaatsen