MUG CAKE MET APPEL, KOKOS EN HAVERMOUT

Voor sommigen is een mug cake al onderdeel van het dagelijkse ochtendritueel, voor anderen klinkt het misschien als totaal onbekend in de oren. Wanneer dat laatste het geval, wil ik nu even je volledige aandacht. Mug cake is namelijk enorm lekker en gezond en bovendien vliegensvlug (lees: 5 minuten) klaargemaakt. Volgens mij heb je niets anders nodig in de ochtend?

Het enige wat je in huis moet hebben is een mok – want zoals de naam al verklapt wordt de mug cake daarin klaargemaakt – een banaan, een ei en wat havermout. Dit is de basis voor een voedzame en luchtige mug cake, waaraan je vervolgens alles kunt toevoegen wat je lekker vindt. Dit recept met kokos en appel is mijn persoonlijke favoriet. maar leef je vooral ook eens uit met cacaopoeder, dadels, bosbessen en nootjes. Beter én leuker dan dit wordt je gezonde ontbijt niet (het is toch een soort mini taartje?) en een mooi alternatief voor de banaanpannenkoekjes.

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 1 banaan
  • 2-3 eetlepels havermout
  • 1 ei
  • 1/2 appel
  • 1.5 eetlepel kokosrasp
  • Scheutje honing
  • Walnoten
  • 1 grote mok of kleine kom

To do’s:

1. Snijd de appel in blokjes. Prak de banaan met een vork.

2. Meng de geprakte banaan met het ei en de havermout in een grote mok of kommetje. Voeg hier de kokosrasp, de blokjes appel en een scheutje honing aan toe en roer dit door elkaar.

3. Zet de mok of het kommetje (eventueel ingevet met wat kokosolie) in de magnetron voor 3-4 minuten op 900-1000 watt, of 15-20 minuten in de oven op 180 graden.

4. Kiep de mok of het kommetje om op een bord. Nu kun je ‘m garneren met walnoten, kokosrasp en eventueel wat extra honing. Et voila, jouw heerlijke ontbijt is klaar!

TIP: eet de mugcake met wat kwark of Griekse yoghurt

Eet smakelijk! Klik hier voor veel meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten!

Appel kokos mug cake2 Appel kokos mug cake

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Alleen jammer van die magnetron…

    • Ha Michelle, je kunt de mug cake natuurlijk ook in de oven klaarmaken! 15-20 minuten op 180 graden. Als je niet zo veel tijd hebt ‘sochtends is magnetron een sneller alternatief ;) liefs!

      • Joepie!!!!

  • Ipv appel kokosrasp en honing heb ik cacao en dadelstroop en diepvriesbosvruchten gebruikt heerlijk

  • Hoi
    Is die 18 graden voor een heteluchtoven of traditionele oven

  • uyijonlk

    • sorry was niet de bedoeling

      • Geeft niet, kan gebeuren! Vond je het recept wel lekker? :)

Reactie plaatsen