Dit zijn dé must-do’s in de Dominicaanse Republiek

Stiekem heb ik mijn hart verloren aan de Dominicaanse Republiek. Het tropische klimaat, de beeldige stranden (ik heb ze nog nooit érgens mooier gezien dan hier), de luxe resorts en vriendelijke mensen. Maar er is ook genoeg te doen, denk aan kitesurfen, snorkelen en uitgaan. Hieronder vind je de 5 must-do’s om op je lijstje te zetten wanneer je een reis naar de Dominicaanse Republiek boekt. En vergeet vooral niet te ziplinen, dat heb ik samen met Tui gedaan en was zó ontzettend cool. 

1. Kitesurfen in Puerto Plata, Cabarete

Het noordelijke deel van de Dominicaanse Republiek is een paradijs voor golf- en kitesurfers. Er hangt een relaxt sfeertje in de resorts en villa’s die hier liggen en je kunt je sportieve hart ophalen in de wilde zee.

2. Saona Island

Een trip naar Saona Island is een absolute must-do. De boottrip is al een tropisch feestje op zich en de stranden zijn op het eiland paradijselijk. Neem je snorkelset mee en vergeet ook je zonnebrandcrème niet. Dit is een droom voor zonaanbidders!

3. Canopy (ziplinen)

Wil je weten hoe het voelt om te vliegen en ben je een daredevil? Dan is het ziplinen in de jungle helemaal iets voor jou. Aan een kabel tot wel 750 meter lang, vlieg je over de bomen en heb je een waanzinnig uitzicht. Een spannende en bijzondere ervaring die je niet wilt missen.

4. Imagine in Punta Cana

Een van de meest bijzondere (en bizarre!) discotheken ter wereld, namelijk een die gevestigd is in een grot. De geur, het geluid en de natuurlijke vormen in de grot, zorgen voor een mysterieuze, underground sfeer wat je zeker mee wilt maken. En yup, er leven hier ook vleermuizen.

5. Blue Lagoon

Wil je zwemmen in het meest blauwe en heldere water wat je ooit hebt gezien? Ga dan zeker naar de Blue Lagoon, waar ook de gelijknamige film is opgenomen. Met een excursie, meestal gecombineerd met een bezoek aan het Saona Island, vaar je hier heen en heb je tijd om te badderen. Ook vind je hier zeesterren (houd ze niet langer dan vijf seconden boven water) waarmee je op de foto kunt. Oh, en er is Rum-Cola.

Wil je meer weten over mijn vakantie naar de Dominicaanse Republiek en mooie tropische kiekjes zien? Check dan het uitgebreide reisdagboek op smile.tui.nl

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Jaaah, wat een fijne lijst! De Dominicaanse Republiek staat heel hoog op mijn wishlist, dus deze pagina gaat in mijn favorieten

    • Leuk om te horen Benthe, het is echt een tropisch sprookje! Leuk dat je de tips in gedachten houdt!

Reactie plaatsen