DEZE DINGEN MOET JE DOEN IN DE ALGARVE

De Algarve heeft naast zon, zee en strand reuze meer te bieden. En dan bedoel ik niet het  Portugese vispotje of de locale port om te proeven. Nee, in dit artikel deel ik een aantal ‘must-do’s’ in Zuid-Portugal. Hop, van dat ligbedje af en in actie komen dus! Portugal is bijvoorbeeld een van de fijnste surf spots van Europa. En heeft de mooiste banen om een golfballetje te slaan.

1. Go surfing

Portugal is een van de mooiste (en warmste) surf spots Europa. Volgens kenners is het voordeel van surfen in de Algarve dat dit deel van Portugal in een punt loopt dus de kans groot is dat je, aan een van de zijdes, altijd goede golven hebt. De bekendste plekken om te surfen zijn Praia de Figueira, Praia de Amado en Praia do Bordeira. Vanaf ROBINSON Club Quinta da Ria, het resort waar ik via Tui verbleef, was het surfstrand zo’n twee uurtjes rijden.
Hotspot - surfen

2. Bezoek Tavira

Tavira wordt het Venetië van Portugal genoemd, vanwege de rivier die door dit kleine, karakteristieke stadje loopt. De sfeer in Tavira is authentiek. Het kasteel wat deels verwoest is, geeft een mooi uitzicht over de stad en heeft een romantische bloementuin. Bezoek de kleine kerkjes en wandel rustig door de knusse straten. En vergeet niet om aan het water te lunchen! Zin om te relaxen? Neem vanuit Tavira de boot en tien minuten later kom je aan op het autovrije deel Ilha da Tavira, met een van de mooiste zandstranden van Zuid-Europa.

Hotspot - tavira 2

 

3. Sla een balletje op de golfbaan

Ben je het lezen en luieren beu en wil je op een andere manier ontspannen, kan ‘een balletje slaan’ wonderen doen. Neem een lesje of laat je kunsten zien wanneer je het GVB al op zak hebt. De Algarve staat bekend als een van de mooiste locaties om te golfen. Je vindt de een na de andere spectaculaire golfbaan. Tip: ga in de ochtend of het eind van de middag golfen, wanneer het ietwat is afgekoeld, en sluit af met een wijntje. Vergeet niet om geschikte kleding mee te nemen!

Golven Algarve

4.Ontdek Lagos

Wanneer je in de Algarve bent, is het stadje Lagos zeker een bezoekje waard. Niet alleen vanwege de schilderachtige straatjes, mooie paintings op de muur en relaxte terrasjes, vergeet ook de mooie baaitjes niet. De kustlijn met haar goudgele en enorme rotspartijen is hier extreem indrukwekkend. Bovendien is Lagos een populaire surf spot.

Op het platform smile.tui.nl kun je al mijn tips en ‘must do’s’ in de Algarve teruglezen. 

Hotspots Algarve - lagos

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Ziet er goed uit! X

    • Zeker, heerlijke kustlijn! Al wel eens in Portugal geweest?

Reactie plaatsen