JAPANSE NOEDELS MET RUNDERBALLETJES

De Oosterse keuken: ik ben er dol op! Lekker kruidig, pittig en smaakvol eten. Ook noedels vind ik heerlijk. Ik eet ze met lekker veel groente en een kruidig sausje. Deze noedels heb ik klaargemaakt met wortel, prei, champignons en pittige gehaktballetjes.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 uitje, klein gesneden
  • 1 prei, in ringetjes gesneden
  • 1 doosje champignons of bospaddestoelen
  • Handje vol wortels, in schijfjes gesneden
  • Noedles
  • Paar blaadjes verse peterselie, klein gesneden
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1/2 eetlepel chilisaus
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

To do’s:
Kruid het rundergehakt met 1 eetlepel ketjap, 1 theelepel sambal, peper en zout. Meng ook de kleingesneden uitjes erdoorheen en kneed het gehakt goed zodat alle ingrediënten worden gemengd. Rol kleine stevige balletjes van het gehakt. Bak de rundergehaktballetjes vervolgens in een pan met wat olijfolie totdat ze bruin van kleur zijn. Roerbak in de tussentijd in een andere pan (een wokpan wanneer je die hebt) de groenten in c.a. 5 minuten met wat olijfolie gaar. Ook bereid je de noodles zoals staat omschreven op de verpakking (waarschijnlijk 4-5 minuten in gekookt water). Wanneer de noodles gaar zijn en afgegoten zijn, voeg je ze in de pan bij de groenten. Doe 1 eetlepel ketjap, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel tomatenketchup, 1/2 eetlepel chilisaus en 1 theelepel sojasaus in de pan en roer de saus door de noodles en groenten. Voeg als laatste de verse peterselie toe. Maak de borden op en leg bovenop de noodles een paar gehaktballetjes. Garneer met een beetje peterselie en je bent klaar om te eten!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen